Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

eSport ? A múlt és ami mögötte van...

eSports 2013. február 12. Gabu 63 hozzászólás 18817 olvasás Címkék: lan verseny EA games Blizzard Activision

eSport ? A múlt és ami mögötte van...

Mi is jelent az eSport valójában ? Ugyanaz mint bármelyik játékkal versenyszerűen foglalkozni? Nos..nem igazán, az eSport saját magát határozza meg, egyedi..és a miénk.

A héten megkérdezték tőlem, mi az eSport?

Arra jöttem rá, hogy ugyan számos RTS-el foglalkozó játékos ismeri pl. a Starcraftot, de nem látják át, hogy mennyire mély és széles az eSport játékkal foglalkozó közösség. De mi is az eSport?

Maga a fogalom, tisztán visszavezethető a 90-es évekre, amikor is az Online Gamers Association (OGA) alakult  és elindították az első offline rendezvényt ami az  UK Professional Computer Gaming Championship névre halgatott, hogy felhívják az angol sport tanács figyelmét hogy sportként kezeljék a versenyszerű játékokkal való foglalkozást. Ez a kezdeméyezés elbukott.

A következő nyomok  a Wired magazin-hoz vezetnek vissza, amikoris először készült leírás, arról, hogy a számítógépes játékokkal lehet csapatban is foglalkozni.  Ugyan eSport-ról még szó sem volt, jó utalás volt arra, hogy ezen csapatjátékok formailag, már némely elemeiben hasonlítanak az igazi sportokra.

Az eSport szükségerűen a versenyszerú játékról szól. Megvannak a csapatok, játékosok, igazolások, csapatépítési stratégiák, előadók, közvetítők, hardcore játékosok, átlag felhasználók és a nézők akik szeretik nézni ezeket a versenyeket.

Honnan ered maga a szó és mit jelent?

Hivatalos mindenki által elfogadott definició nem létezik.Ahány ember, annyi megfogalmazás, különbözo forrásokból, egymással ellentétes állítások. Valaki csak egy marketing  kifejezésnek hívja, amit ráaggatnak a professzionális játékra, másképpen versenyszerű játékot jelenti , profi háttérel. A legtöbben azért használják hogy megkülönböztessék az átlag  felhasználót, a professzionális versenyezőtől, ezzel elérve azt, hogy elhatárolódjanak azoktól a sztereotípiáktól amit az átlag játékosra értenek(Kocka...) Én azt mondom(a cikk szerzője)hogy eSport az amikor, a  játékkal való versenyzés tudatosan fejlődik és veszi figyelembe a nézők igényeit.

Ha vissztekintünk a történelembe, ezen játékok már a 80-as években kialakultak a játékgépek idejében, pontosabban az első Space Invaders verseny idejére tehető, ami az Atari által lett megrendezve és 10 000 látogatót vonzott a helyszínre. Pár ilyen klubban, találkozóhelyen kivetítve szerepeltek a legjobb eredmények, számos játékból.

A PC-n való játék gyorsan fejlődött az utóbbi 20 év alatt, ahol a Doom és Quake -el komolyabb offline versenyeket rendeztek, ezek voltak az eSport játékok úttörői..Később a Valve egy új magasságba emelte az esport játékok színvonalát, és előálltak egy olyan multiplayer  csapat játékkal ami később évtizedekig dominálta az eSport versenyeket. Ez volt a Counter - Strike. Egyesek szerint ez volt az ami az eSportot azzá tette, ami. Az RTS játékok világában leginkább az 1vs1 versenyek domináltak, mint a Warcraft és a sokak által kedvelt és ismert Starcraft.

Az eSport fejlődése két régióban valósult meg különböző ütemben Keleten és Nyugaton. A 90-es évek elején Koreában robbanásszerűen fejlődött az internet sebessége és ez adott lehetőséget a tömegeknek a multiplayer játékokra. A koreai TV fejlődése egy olyan színvonalat produkált, ami ami arra bátorította az eSport szcénát Koreában, hogy szórakoztatóbbá tegyék ezeknek a rendezvényeknek a közvetítétését a nézőknek is és nem csak a játékosknak. A Starcraft rendkívüli módon elterjedt Koreában és a Starcraft 2 sikere is nagyban köszönhető a 90-s évek elején végbement koreai államvezetésnek.

A nyugati régiókban Észak Amerikában és Európában kis csoportokban fejlődött a csapat játékokban, nagyon különböző utakon. A játékok leginkább az FPSek-ről szóltak és a CTF(capture the flag) játékmódokról. A versenyek ritkán voltak közvetítve TV-n keresztül és leginkább az internetes streamekre bízták magukat. A kialakult játékos ligák mint a "Cyberathlete Professional League" akiknek üzleti koncepciójuk az Amerikában  már létező  profi sportokról lett mintázva, nagy sikernek bizonyult és offline versenyeket kezdtek el rendezni szerte Amerikában.

Mi teszi eSporttá?

A rövid válasz az lenne, hogy a nézők,  az emberek képesek leülni, nézni, követni, a versenyeket. A játék maga ér annyit a játékosoknak, hogy versenyezzenek egymással és ez magával hozza a követőket. Az olyan játék amit szórakoztató nézni, automatikusan generálja a közösséget köré.

A Blizzard erre rájött, amikor a Starcraft népszerűsége kitört Koreából és kezdett elterjedni a nyugati világban is. A Starcraft 2 megalkotásakor elsődleges céljuk az volt, hogy a játék profi szinten, minél kombinatívabb és versenyszerűbb legyen. Egy olyat játékot csináltak, amit könnyű volt megérteni, rengeteg skill kell hozzá és a játékmenetben olyan fordulatok kivitelezésére adtak lehetőséget, ami szórakoztóvá tette a nézését. Emellett egy olyan rendszert találtak ki ami támogatta az eSport világ fejlődését. A saját rendszerükön belül online nézhetővé tették a meccseket, statisztikákat vezettek minden játékról, és a ladder szisztéma magával hozta, hogy a legjobbak reflektorfénybe kerülhessenek.

Tudatosság az eSportban

Az eSportban mindenki megtalálja a saját feladatát, ez a világ motivál és bátorít, hogy egyénileg mindenki elérje azt, amit szeretne és amit ő személyesen érez az eSportal kapcsolatban. Ahogy a versenyzés a játékokkal nőt, a játékfejlesztők több támogatást nyújtottak amitől csak növekedett a játékosbázis. A jó példa erre a ladder szisztéma  Starcraftban. A Starcraft 2-t bárki megveheti és elindulhat a ladderben. Tudatos játékkal, gyakorlással, tudással és egy kis szerencsével bárki megmászhatja a különböző ligákat fokról fokra egészen a bronz ligától kezdve a Grand Master ligáig. 3 millió eladott Starcraft 2 példánnyal ez azt jelenti, hogy a top100-as helyezést elérni bizony nem könnyű feladat.

Azóta a játékoknál ezt a Justin Bowders féle filozófiát követik amit a Starcraft 2-vel megalkottak. A különböző eszközök amik támogatják az esport világ fejlődését, a jövőbeli eladásokra is hatással  vannak.

Játékosok, Ligák és Pénz

A versenyképes játékok közösségeit  van amikor  olyannak tekintik amiben nincs pénz. Az eSport kifejlesztett egy iparágat maga köré. A játékosok játszanak, jól játszanak, versenyeket nyernek, majd egy szervezet vagy csapat felkarolja őket....Játékosoknak fizetést adnak és különböző hardware gyártó cégek által lesz szponzorálva. Példa: Játékos "A" ingyen hardwarehez jut "B" hardware gyártó által és fizetve lesz "C" csapat által. "A" játékos boldog, hiszen azt csinálja amit szeret, amiért esportoló lett, mindennel kiszolgálják és támogatják és minden egyes versennyel nagyobb hírnevet kap. "A" játékos kötelessége, hogy  cserébe hirdesse "B" hardware gyártót továbbá, hogy meccseit közvetítse online "C" csapat számára. "A" játékos streamel , és a cégek fizetni fognak azért, hogy hirdetéseiekt elhelyezhessék, ezzel további jövedelemhez jutva. "A" játékos új, profi játékosokkal találkozik, gyakorol velük, jobb lesz, versenyeket nyer, több látogatót vonz az online streamekhez, ezzel több bevételt generálva.

Ez egy befektetés, egy körforgás ahol a csapatok és cégek befektetnek a sztár játékosaikba( csapataikba) csak úgy mint az atlétáknál...Hoppá..hoppá látok egy kis hasonlóságot. Maga a versenyszerű játék egy alacsonyabb fokozaton helyezkedik el, ezzel ellentétben az eSport pénzt állít elő, szerződéseket, üzletet.

Az eSport hivatás, az eSport maga a nézők a  pénz és a játék rendkívül magas színvonalon való űzése. Az eSportok még mindig fejlődnek és nőnek. Az eSport életstílus, ezennel üdvözöllek benne.

Forrás: http://www.rtsguru.com/article/3774/What-is-eSports.html

 


Ez volt az első ilyen témájú cikk amit külföldi oldalról fordítottam, néhol szabad fordításban néhol szó-szerint ugyanazt írom le. Aki tud angolul az tekintse meg a hivatalos oldalon is.

avatar #62
chenlina március 9. 08:59 538 hozzászólás 732.
2018.3.10chenlixiangprada
mac cosmetics
nike free
tods shoes
coach factory outlet
ugg boots clearance
christian louboutin
canada goose outlet
air max
true religion outlet
converse shoes
chrome hearts jewelry
five finger shoes
montre pas cher
longchamp handbags
germany world cup jersey
pandora uk
dolce and gabbana
hogan shoes
nike blazer
mulberry handbags
north face
stuart weitzman
ralph lauren outlet
free running
jordan 11
chi hair
parajumpers Outlet
yeezy shoe
manolo blahnik shoes
mac cosmetics outlet
balance shoes
polo lacoste pas cher
nike blazer
cheap basketball shoes
vans outlet
sac michael kors
ray ban sunglasses
nike store
prom dresses
occhiali oakley
louboutin
hermes birkin
kevin durant shoes 2017
ugg pas cher
religion jeans
michael kors
hilfiger outlet
pandora charms
nike mercurial
michael kors
nike clothing
tn pas cher
nike huarache
ugg australia
bottega
nike vapor max
vans pas cher
swarovski jewelry
doudoune moncler
goyard handbags
fitflop sandals
jordan
reebok shoes
michael jordan
guess pas cher
oakley vault
ugg boots
oakley sunglasses
north face
michael jordan
oakley sunglasses
yves saint laurent
uggs outlet
coach outlet
replica watches
new balance
soccer jerseys
boy london clothing
spain world cup jersey
valentinos
canada goose
nike kyrie 2
thomas sabo uk
portugal world cup jersey
michael kors outlet
birkin bag
ray ban
ray ban
adidas running shoes
james shoes
cheap jordan shoes
ugg
ghd hair straighteners
links of london uk
nike air max
asics running
air force
nike huarache
adidas outlet store
wedding dress
fendi
uggs outlet
guess factory
nike air max
burberry
canada goose
the north face
nike free
free running
christian louboutin
nike pas cher
converse
hermes
salvatore ferragamo
nike shoes
barbour jackets
pandora bracciali
chaussure nike
mizuno running shoes
nike roshe run
pandora jewelry
adidas zx flux
instyler
nike air max
ray ban pas cher
clarks shoes
mizuno
puma shoes
jordan 1
longchamp
lebron james shoes
nike air max
chloe handbags
nike roshe
converse chuck taylor
adidas shoes
roty burch outlet
michael jordan
bottega veneta
longchamp outlet
blazer nike
marc by marc jacobs
montre homme
air jordan
kenzo clothing
england world cup jersey
supra shoes
eyeglasses
true religion jeans
moncler
jordan 4
mercurial superfly
sac vanessa bruno
ralph lauren uk
mac make up
softball bats
polo ralph lauren
reebok outlet
ugg australia
jordan 5
michael kors uk
lacoste shoes
nike outlet
air force
new balance soldes
jordan 3
jordan 6
cheap jordans
kobe bryant shoes
converse all stars
lebron shoes
canada goose uk
sac michael kors
air max 95
rayban
air jordan
jordan
adidas slides
christian louboutin
ray ban sunglasses
fitflops
polo ralph lauren
jimmy choo shoes
nike air max
timberland boots
tory burch
nike free
soccer shoes
true religion
uggs
nike uk
kate spade
the north face
belgium world cup jerseys
true religion outlet
versace handbags
france world cup jersey
converse
michael kors uk
cheap jerseys
timberland shoes
jordans
nike air max 97
adidas superstar
the north face
giuseppe zanotti outlet
jordan xx9
nike air max
air max
cheap wedding dresses
miu miu shoes
uggs
nike air
supra shoes
ugg outlet
canada goose
moncler
nike factory outlet
kobe 9 elite
ugg boots on sale
fitflops
asics gel
roshe run
oakley sunglasses
longchamp bags
celine handbags
mont blanc pens
swarovski gioielli
ugg
longchamp pas cher
bijoux swarovski
free running
iphone x case
nike air max
sac longchamp
jordan pas cher
polo ralph
asics trainers
air max 90
guess canada
kate spade uk
hilfiger uk
beats headphones
rayban
nike roshe run
ralph lauren outlet
vans scarpe
ralph lauren
north face soldes
nike air max 2017
roty burch handbags
canada goose
montres
longchamp handbags
nike factory
ed hardy
timberland
dansko outlet
canada goose pas cher
vans outlet
prada handbags
ralph lauren
dolce gabbana
marc jacobs
iphone 7 cases
reebok outlet
adidas outlet store
louboutin outlet
ray ban sunglasses
moncler
nike air
iphone cases
skechers sneakers
nike roshe run
cheap oakley sunglasses
flip flops
pandora bijoux
tommy hilfiger pas cher
nfl jerseys
salvatore ferragamo
lunette oakley
mac makeup
air max plus
balenciaga sneakers
salomon boots
polo ralph lauren
bcbg
prada outlet
timberland boots
oakley sunglasses
uggs
ray ban sunglasses
moncler
air max
roshe run
adidas superstar
nike air max
michael kors canada
nike outlet
rolex prezzi
brazil world cup jersey
ugg
air max 2018
new balance femme
pandora charms
coach outlet online
michael kors outlet online
ugg boots
scarpe hogan
burberry sale
herve leger dresses
polo ralph lauren
omega watches
michael kors
cheap wedding dresses
ugg
air max
nike air max 90
jordans
louboutin pas cher
cheap oakley sunglasses
ai max
christian louboutin
north face outlet
karen millen
adidas originals
adidas outlet store
michael kors
adidas clothing
louboutin
softball bats
coach outlet
air max 90
moncler jackets
canada goose outlet
swarovski
moncler outlet
nike outlet store
ai max
jordan 12
adidas trainers uk
mizuno
balance shoes
cheap jerseys
adidas soccer cleats
jordans
jordan
nike air max
beats by dre
bcbg max azria
adidas flip-flops
beats headphones
weitzman shoes
adidas shoes
rolex watches
ferragamo
fendi handbags
furla handbags
oakley pas cher
new balance
mulberry
timberland pas cher
nike air max
argentina world cup jersey
watches for men
nike roshe
michael kors outlet
nike air force 1
ugg soldes
ugg outlet
nike free run
converse uk
louboutin
burberry outlet
kates pade outlet online
true religion outlet
asics gel
oakley uk
hogan
dansko shoes
2018.3.10chenlixiang
avatar #61
chenlina március 6. 08:51 538 hozzászólás 732.
chenlina20180306
ugg factory outlet
canada goose coats
north face jackets clearance
stussy hoodie
coach outlet
air force 1
moncler
nike flip-flops
air max
moncler
polo outlet
the north face
mont blanc
alexander mcqueen shoes
birkenstock shoes
nfl jerseys
ugg canada
undefeated shoes
air max
moncler pas cher
ugg outlet
jordan
cheap nfl jerseys
michael kors outlet clearance
coach
jordan shoes
the north face
coach outlet online
michael kors handbags
kate spade
nike free
ugg clearance
oakley vault
nike kyrie 3
moncler
adidas outlet
jordan 6
moncler outlet
michael kors handbags
flip flops
uggs
ray ban
hermes kelly bag
herve leger dresses
nike shoes
cheap oakley sunglasses
ralph lauren
nba jerseys
adidas wings
michael kors outlet
uggs outlet
true religion
louboutin
tommy hilfiger
uggs outlet
coach factory outlet online
stuart weitzman shoes
true religion jeans
nike blazer
nike store
nike roshe
air huarache
nike air max
kate spade outlet
tod's shoes
nfl jerseys
coach outlet online
kevin durant shoes
ferragamo
air max 2018
ugg boots
burberry outlet
asics
light up shoes
ralph lauren outlet
air jordan
dolce and gabbana
hermes
air max plus
dior handbags
ralph lauren outlet
ralph lauren
cheap nhl jerseys
polo ralph lauren
north face outlet
hermes
ray ban
cheap jerseys
miu miu shoes
jordan
jordans
van cleef & arpels jewelry
flip-flops
ugg outlet
ugg boots
canada goose
prada bags
givenchy handbags
wholesale nfl jerseys
mont blanc
canada goose outlet
coach outlet
fitflops
nike revolution
coach factory online
cheap mlb jerseys
michael kors outlet
polo ralph
canada goose
adidas outlet
north face
true religion jeans
cheap nfl jerseys
north face
michael kors
cheap ray bans
uggs
nike outlet
coach factory outlet
red bottoms
north face uk
kate spade outlet
true religion jeans
nike uk
moncler
ugg clearance
ugg outlet
giuseppe zanotti shoes
ugg
baseball bats
jordans
oakley sunglasses
flops
ray ban
doudoune canada goose
air max 97
christian louboutin
moncler outlet
nike shox
tory burch
birkenstock outlet
oakley sunglasses
michael kors
ugg boots
ugg australia
nike presto
adidas yeezy 350
ralph lauren
nike lunarglide
nike cortez
prada
jordan
louboutin
bcbg
mac cosmetics
north face jackets
baseball jerseys
roshe run
longchamp handbags
oakley sunglasses cheap
ray ban
uggs outlet
polo ralph lauren
vibram fivefingers
moncler jackets
jordans
polo ralph
moncler
ray ban sunglasses
burberry outlet
wedding shoes
air max 270
air jordan 11
canada goose jackets
manolo blahnik
canada goose outlet
pandora jewelry
adidas stan smith
ralph lauren
michael kors outlet
nike dunks
tory burch uk
longchamp
michael kors
polo ralph lauren
ray ban sunglasses wholesale
jordan
mont blanc pens
christian louboutin
cartier jewelry
jordan xx9
ray ban
fingerlings monkey
swarovski
dansko shoes
canada goose sale
oakley sunglasses
carnival shoes
jimmy choo shoes
michael kors outlet
marc jacobs
jordan shoes
jordan shoes
ralph lauren
tory burch outlet
adidas yeezy boost
the north face
kate spade
kate spade
adidas shoes
cheap mlb jerseys
north face outlet
moncler uk
yeezy shoes
true religion jeans
coach factory outlet
mcm bags
supra shoes
lebron 15
ugg outlet
pandora jewelry
ralph lauren uk
louboutin
nike free run
louboutin
pandora jewelry
oakley sunglasses
timberland boots
nike huarache
canada goose jackets
harden vol 1
nike air max
north face uk
canada goose down jacket
valentino shoes
moncler
mbt shoes
ralph lauren
polo ralph
pandora jewelry
soccer jerseys
coach outlet online
canada goose
bvlgari rings
tory burch outlet
juicy couture
michael kors taschen
balance shoes
jordan shoes
michael kors outlet online
adidas jeremy scott
kate spade outlet
mizuno running shoes
ugg boots
michael kors outlet online
nike football boots
air max 2017
converse shoes
adidas superstar
burberry scarf
canada goose outlet
nike blazer shoes
air max 95
coach handbags
jordans
moncler jacken
supreme outlet
north face
new balance
nfl jerseys wholesale
birkenstock sandals
canada goose
barcelona jersey
belstaff jackets
toms outlet
nike factory outlet
blackhawks jersey
moncler outlet
balenciaga shoes
supreme
curry shoes
oakley sunglasses
ugg
nike mercurial superfly
air max
prada handbags
pandora jewelry
coach
north face
adidas football boots
ugg outlet store
rolex replica watches
burberry outlet
supreme uk
coach handbags
ugg australia
coach outlet online
links of london
supreme
supreme
flip flops
scarpe mbt
longchamp
cheap jordans
timberland pro
air jordan
jordan 4
jordan 1
nike outlet
hermes bags
coach
polo shirts
prada
manchester united jersey
pandora charms
air max 90
longchamp outlet
timberland boots
ray bans
ray ban sunglasses
nike air max
coach outlet
jordan 3
true religion jeans
coach outlet online
timberland
coach outlet online
adidas uk
basketball shoes
nike free
michaelkors outlet
swarovski crystal
ugg boots
pandora charms
nike air
nike air force
air jordan
canada goose
michael kors
fitflops
ferragamo shoes
rayban
jordan 8
mishka clothing
nike factory outlet
ugg
asicsasics running shoes
pandora charms
longchamp outlet
moncler outlet
hermes outlet
converse
the north face
jordan 12
stan smith shoes
ugg
burberry outlet canada
north face
michael kors handbags
louboutin
beats by dre headphones
michael kors
louboutin
louboutin
cheap rolex watches
christian louboutin
north face outlet
timberland outlet
coach outlet online
nhl jerseys
swarovski jewelry
uggs outlet
air max 1
jordan 5
adidas slides
asics running shoes
adidas shoes
nike tn
coach outlet
nike free
louboutin
oakley sunglasses wholesale
nike outlet
air max
louboutin
ray ban outlet
ugg outlet
coach outlet online
ugg outlet
moncler jackets
under armour outlet
air jordan
michael kors handbags
converse shoes
nike outlet
nike huarache
nike tennis
ugg outlet store
michael kors outlet
ugg
coach handbags
canada goose outlet
coach factory outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
mulberry
bottega veneta
north face jackets
pandora jewelry
salvatore ferragamo
snapbacks wholesale
ray ban
kobe 11
flops
ralph lauren
oakleys
mlb jerseys
ugg outlet
michael kors outlet
jordan shoes
ugg outlet
longchamp
ralph lauren
nike sb
adidas flip flops
chenlina20180306
avatar #60
qz888 január 6. 08:27 58 hozzászólás 3901.
adidas superstar
michael kors outlet
adidas stan smith sneakers
adidas stan smith shoes
lacoste outlet
michael kors outlet
adidas yeezy
goyard bags
balenciaga shoes
longchamp bags
michael kors uk
kyrie 3
nike zoom
tom ford eyewear
longchamp sale
michael jordan shoes
retro jordans
falcons jersey
lacoste outlet
air max 90
longchamp longchamps
lebron shoes
nike zoom running shoe
yeezy boost 350 v2
hermes handbags
yeezy shoes
michael kors handbags
kobe 9
nike polo
authentic jordans
yeezy boost
reebok outlet
nike free run
golden goose outlet
converse outlet
fitflops
tom ford sunglasses
led shoes
real jordans for sale cheap
air jordan 13
michael kors handbags
longchamp handbags
kobe byrant shoes
new england patriots jersey
adidas outlet online
nike polo shirts
yeezy boost 350 v2
af1
adidas online shop
yeezy
adidas nmd
van cleef arpels
supreme clothing
adidas nmd
yeezy
mlb jerseys
kd shoes
jordan 11 retro
nike roshe run
vibram five fingers
nike air force
timberland outlet
nmd
yeezy shoes
golden goose sneakers
100% real jordans for cheap
hermes belt
hogan outlet online
prada glasses
adidas outlet
kobe 11
air jordan shoes
links of london sale
jordan shoes
true religion jeans
michael kors outlet online
air max
lebron 14
pandora jewelry
nike roshe one
adidas tubular shadow
fitflops sale clearance
nike air max 90
kyrie 4
pandora charms
brady jersey
stephen curry shoes
kobe shoes
adidas neo
adidas superstar shoes
air jordans
100% real jordans for cheap
basketball shoes
adidas yeezy boost
louboutin shoes uk
golden goose
calvin klein outlet online
michael kors outlet store
adidas superstar shoes
ysl handbags
kate spade outlet online
jordan retro 6
nfl jerseys
jordan shoes
bape hoodie
kyrie 3 shoes
jordan 12
dior glasses
jordan 6
nike air max 2018
nike air max 2017
longchamp bags
adidas ultra
kevin durant shoes
air yeezy
yeezy boost
retro jordans
curry 4
adidas outlet
nike air force
nike air force 1
ysl bags
nike zoom
nike air huarache
lebron 13 shoes
kyrie irving shoes
nike huarache
adidas ultra boost
nike mercurial
adidas tubular
golden goose
yeezy shoes
jordan shoes
yeezys
yeezy boost
adidas ultra boost
kobe basketball shoes
kobe shoes
lebron james shoes
nike air huarache
christian louboutin
longchamp outlet
yeezy boost
lebron 13
pandora bracelet
adidas gazelle
longchamps
cheap jordans
true religion
curry 3 shoes
lacoste online shop
chrome hearts online
balenciaga shoes
jordan shoes
ultra boost
adidas outlet online
fitflops
nike dunk shoes
converse shoes
lebron 15
cartier bracelet
michael kors outlet
nhl jerseys
birkin bag
nike roshe uk
michael kors handbags
balenciaga sneakers
yeezy boost 350 v2
cheap jordans
calvin klein outlet
nmd
reebok shoes
adidas ultra boost uncaged
air force 1
dior sunglasses
converse outlet
goyard handbags
curry 3
http://www.kobebasketballshoes.us.com
adidas stan smith
kobe sneakers
jordan 11
air max 2016
gucci belts
michael kors outlet
adidas nmd
nike huarache
patriots jersey
nike football boots
ferragamo belt
asics shoes
nike air max
cheap jordans
cheap nfl jerseys
hermes belt
nike dunks
adidas tubular
Kanye West shoes
adidas outlet
kyrie shoes
adidas shoes
chrome hearts online
longchamp
kobe basketball shoes
air max 2018
cheap nba jerseys
gucci belt
yeezy boost 350 v2
adidas online shop
adidas superstar
pandora jewelry
adidas yeezy
air force 1
moncler jackets
nike air max
christian louboutin shoes
links of london
supreme hoodie
tory burch shoes
michael kors outlet online
basketball shoes
kate spade outlet
longchamp outlet
yeezy boost 350
nike free
yeezys
longchamp handbags
nike foamposite
birkin bag
timberland boots
adidas nmd
links of london outlet store
golden goose
yeezy shoes
michael kors handbags
converse outlet store
chrome hearts
yeezy boost 350
yeezy boost 350
harden shoes
tory burch shoes
yeezy boost 350
kobe 11
birkin bag
kyrie 4
vans shoes
james harden shoes
nike air force 1
true religion
air max 2017
nike air zoom
retro jordans
links of london
golden goose sneakers
nike huarache
goyard bags
bape hoodie
nike air zoom
lacoste polo
jordan 13
cheap jordans
michael jordan shoes
cheap mlb jerseys
vans outlet
hermes belt
longchamp bags
nike air max 90
goyard handbags
yeezy boost 350
adidas tubular
curry 4
air max 90
vibram fivefingers
michael kors outlet
michael kors
balenciaga sneakers
nike roshe run
louboutin shoes
roshe shoes
yeezy boost 350
http://www.kobeshoes.uk
jordan retro
yeezy shoes
jordan 4
air jordan
cheap basketball shoes
curry shoes
adidas nmd r1
longchamp handbags
nmd
roshe run
adidas ultra boost
moncler outlet
hermes birkin
atlanta falcons jersey
adidas nmd runner
cheap jordans
longchamp
hogan outlet
air jordan shoes
true religion outlet
adidas stan smith
pandora charms
led shoes for kids
jordan retro 12
adidas eqt
adidas tubular
yeezy boost 350
nike basketball shoes
air jordan
lebron 15
vans shoes
ferragamo belts
nike huarache
yeezy boost
led shoes
prada sunglasses
adidas store
hermes belts
nba jerseys
michael kors factory outlet
cheap jordans
van cleef
hermes belts for men
longchamp bags
adidas tubular shadow
nike air huarache
light up shoes
chrome hearts
yeezy shoes
jordan shoes
michael kors outlet online
lebron 14 shoes
kobe 9
yeezy boost 350 v2
yeezy boost 350
asics running shoes
tory burch outlet
adidas nmd
kobe shoes
kate spade handbags
chrome hearts
qzz
avatar #59
chenjinyan 2017. november 28. 1317 hozzászólás 263.
jianbin1128
air max 90
mulberry handbags
fitflops sale
coach outlet
oakley sunglasses wholesale
coach factory outlet
coach outlet
kate spade outlet
canada goose uk
michael kors uk
louboutin shoes
kate spade outlet online store
coach outlet
christian louboutin outlet
new balance shoes
canada goose outlet store
uggs outlet
coach factory outlet
canada goose
cheap jerseys
canada goose outlet store
michael kors outlet online
lacoste polo
cheap ray ban sunglasses
coach factory outlet
ugg boots clearance
coach factory outlet
polo ralph lauren
ugg outlet online
pandora outlet
montblanc pens
michael kors outlet clearance
chicago blackhawks jerseys
ray ban sunglasses
tods outlet
michael kors outlet
true religion jeans
coach outlet store
uggs outlet
kate spade outlet
coach factory outlet
nike factory store
michael kors outlet
michael kors uk
herve leger outlet
ugg cyber monday
cheap uggs
coach outlet online
michael kors outlet online
polo outlet
cheap nhl jerseys
nhl jerseys
canada goose outlet
polo ralph lauren
polo ralph lauren
canada goose outlet
hermes belts
polo outlet
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses outlet
ugg outlet
foamposite shoes
yeezy boost 350
uggs outlet
michael kors outlet online
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
longchamp solde
coach outlet
air max 90
michael kors handbags outlet
coach outlet online
canada goose outlet store
cheap oakley sunglasses
christian louboutin shoes
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
ray ban sunglasses outlet
uggs outlet
los angeles lakers jerseys
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
fitflops
uggs outlet
michael kors outlet clearance
nfl jerseys wholesale
swarovski outlet store
christian louboutin sale
true religion jeans
longchamp outlet online
uggs outletonline
true religion outlet
ugg outlet
ugg boots
cheap nba jerseys
true religion jeans
uggs outlet
ferragamo shoes sale
canada goose coats
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses wholesale
ralph lauren shirts
ugg boots
uggs outlet
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet
louboutin shoes
michael kors outlet online
uggs outlet
fred perry polo shirts
fitflops
nhl jerseys wholesale
ugg boots for women
ugg boots clearance
canada goose coats
cheap ray ban sunglasses
polo outlet
uggs outlet
true religion canada
polo ralph lauren
adidas outlet store
oakley sunglasses uk
ugg boots outlet
michael kors handbags
ray ban sunglasses
canada goose outlet store
lebron james shoes
ugg boots clearance
michael kors outlet
uggs on clearance
fitflops
coach outlet
uggs outlet
polo ralph lauren outlet
cheap jerseys wholesale
pandora jewelry
ugg outlet
ugg boots
mcm backpacks
ralph lauren
nike roshe
tory burch outlet
longchamp handbags
canada goose jackets
tory burch outlet
ugg outlet
oakley sunglasses wholesale
uggs outlet
ugg boots clearance
ecco outlet
ecco sale shoes
kevin durant shoes
ugg boots
oakley sunglasses wholesale
coach outlet
adidas sko
links of london
canada goose outlet online
tory burch outlet
tory burch outlet
adidas store
burberry outlet
cazal sunglasses
vans shoes
hermes outlet
nike store uk
canada goose outlet
canada goose outlet
ray ban sunglasses
ugg boots clearance
ecco sale
ugg outlet
lacoste shirts
canada goose uk
michael kors outlet online
burberry outlet
ugg boots on sale
oakley sunglasses wholesale
air max shoes
ugg outlet
ralph lauren
nba jerseys
ugg outlet online clearance
sport's shoes
polo ralph lauren
ugg outlet
nike factory shoes
coach outlet clearance
polo ralph lauren
canada goose outlet
longchamp outlet
canada goose outlet
christian louboutin shoes
michael kors outlet clearance
coach outlet
true religion jeans
oakley sunglasses wholesale
uggs outlet
pandora charms sale clearance
kate spade outlet online store
nike free 5
oakley sunglasses
coach outlet online
canada goose outlet
swarovski uk
polo ralph lauren shirts
ecco shoes
nfl jerseys
michael kors
nfl jersey wholesale
coach factory outlet
ralph lauren shirts
longchamp pas cher
longchamp solde
ralph lauren outlet
kate spade outlet store
cheap football shirts
polo ralph lauren
canada goose jackets
vans outlet
canada goose parka
ray ban sunglasses
nike outlet store
longchamp handbags sale
dansko shoes
polo ralph lauren
polo shirts
coach outlet online
coach factory outlet
coach factory outlet
cheap oakley sunglasses
coach outlet store online
canada goose jackets sale
christian louboutin outlet
coach outlet
nike shoes
lakers jerseys
ugg boots
air jordan shoes
michael kors outlet online
oakley sunglasses
ugg boots
ugg boots
nike nba jerseys
christian louboutin sale
michael kors uk
uggs outlet
tory burch outlet online
coach factory outlet
nike outlet online
cheap basketball shoes
longchamp pas cher
ugg outlet
canada goose
canada goose jackets
blackhawks jerseys
fitflops shoes
polo ralph lauren outlet
christian louboutin
ray ban sunglasses
ralph lauren polo
mulberry bags
ugg outlet
huaraches shoes
nfl jersey wholesale
michael kors outlet store
michael kors wallets for women
air max 90
giuseppe zanotti outlet
ralph lauren polo
futbol baratas
canada goose outlet
canada goose
michael kors outlet online
ugg outlet
ugg boots
uggs outlet
nike shoes outlet
mulberry bags
coach outlet online
asics shoes
nike store uk
canada goose outlet online
swarovski crystal
fitflops outlet
cheap jordans
canada goose cyber monday
ray ban sunglasses outlet
uggs outlet
lacoste soldes
uggs outlet
nike air force 1
nfl jerseys
canada goose outlet
nike trainers
swarovski outlet
prada outlet
fitflops uk
longchamp handbags
polo ralph lauren
nike air max
coach handbags outlet
nike roshe one
cheap ray bans
canada goose jackets sale
moncler jackets
chrome hearts online store
mlb jerseys wholesale
ray ban sunglasses
canada goose outlet
mulberry handbags
true religion uk
michael kors outlet online
ralph lauren uk
michael kors outlet
tory burch outlet online store
cheap oakley sunglasses
jordan shoes
coach handbags online outlet
ray ban sunglasses
ugg boots clearance
michael kors handbags
ugg boots
nike roshe run
coach outlet
coach outlet
michael kors handbags
true religion outlet
adidas shoes
mulberry uk
christian louboutin shoes
adidas shoes
ralph lauren outlet
michael kors outlet store
ugg boots clearance
michael kors handbags
ralph lauren outlet
oakley sunglasses
christian louboutin
uggs outlet
adidas uk
moncler jackets
canada goose outlet
michael kors handbags
canada goose black friday
michael kors bags
mont blanc pens
air max 90
true religion outlet store
fitflops
cheap michael kors handbags
soccer cleats
toms sko
cheap uggs
longchamp handbags
coach outlet
longchamp pliage
kobe shoes
oakley sunglasses
polo ralph lauren
tory burch outlet stores
swarovski outlet store
canada goose outlet store
tory burch sandals
michael kors outlet
longchamp outlet
cheap nfl jerseys
marc jacobs outlet
moncler jackets
ferragamo outlet
canada goose jackets
coach outlet online
longchamp outlet
true religion jeans
ray ban sunglasses
cheap mlb jerseys
true religion outlet
michael kors handbags
coach factory outlet
christian louboutin
coach factory outlet
prada sunglasses
coach outlet
ferragamo shoes
oakley sunglasses
nike uk store
nike store
ugg boots on sale
uggs outlet
mulberry handbags
longchamp bags
moncler coats
true religion jeans for men
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
pandora charms
ray ban sunglasses outlet
uggs outlet
kate spade handbags
cheap oakley sunglasses
ugg outlet
michael kors outlet
nfl jersey wholesale
cheap ray ban sunglasses
coach outlet store online
longchamp pliage
uggs on sale
moncler outlet
coach outlet online
michael kors outlet
kate spade outlet
cheap nfl jerseys
coach outlet online
coach factory outlet
ugg outlet
true religion jeans
reebok shoes
coach outlet clearance
christian louboutin sale
coach outlet online
polo ralph lauren shirts
ugg canada
fitflops uk
cazal outlet
adidas wings shoes
coach outlet online
oakley sunglasses
tory burch outlet
uggs
christian louboutin shoes
true religion jeans
snapbacks wholesale
ugg outlet store
christian louboutin
michael kors outlet
herve leger dresses
canada goose outlet store
coach handbags
ugg boots
nike trainers
ferragamo outlet
thomas sabo charms
canada goose outlet
canada goose outlet store
michael kors outlet
canada goose outlet store
cheap ray ban sunglasses
polo outlet factory store
pandora jewelry
ferragamo shoes
ugg black friday
ugg outlet
canada goose outlet
true religion uk
coach outlet
michael kors
michael kors outlet
coach outlet clearance
moncler outlet
giuseppe zanotti shoes
lacoste polo shirts
ugg boots
michael kors
canada goose outlet store
canada goose outlet
cheap ugg boots
cheap jerseys
new balance outlet
converse shoes
polo ralph lauren
coach outlet
tory burch outlet online
ugg boots
ysl outlet
oakley sunglasses
uggs outlet online
true religion jeans
ugg outlet
oakley sunglasses
ugg outlet
kobe bryants shoes
coach outlet store online
polo ralph lauren
air max trainers
uggs outlet
pandora outlet
ralph lauren polo
cheap jordan shoes
ralph lauren polo shirts
oakley sunglasses wholesale
tory burch outlet
ferragamo outlet
ugg outlet
tory burch outlet stores
nike shoes for women
ugg boots clearance
swarovski outlet
true religion jeans
ralph lauren outlet
prada shoes
mulberry sale
cheap ugg boots
coach outlet online
new balance shoes
canada goose jackets men
true religion outlet
hermes outlet store
canada goose jackets
canada goose parka
longchamp outlet store
adidas outlet
hermes outlet
mcm outlet
ray-ban sunglasses
ugg outlet
nike free running
michael kors outlet online
coach outlet
longchamp bags
moncler outlet
ray ban sunglasses sale
polo outlet
polo ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
hermes belt
canada goose outlet
coach outlet online
mulberry handbags sale
christian louboutin shoes
uggs outlet online
longchamp pas cher
cheap jordans
michael kors outlet clearance
uggs outlet
coach outlet store online clearances
air jordan 4
michael kors outlet clearance
true religion outlet
hermes birkin bag
cheap oakley sunglasses
coach outlet
ferragamo outlet
ugg outlet online
canada goose outlet store
cheap oakley sunglasses
reebok trainers
coach outlet
michael kors handbags outlet
ralph lauren outlet stores
canada goose uk
canada goose outlet store
coach factory outlet
coach outlet
cheap jordans free shipping
ugg outlet
uggs outlet
basketball sneakers
canada goose jackets
ugg boots
polo ralph lauren
cheap jordans
michael kors outlet
adidas nmd
jordan shoes
ray ban sunglasses
outlet christian louboutin
canada goose outlet
ugg boots
ray ban sunglasses
canada goose jackets
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses
cheap nike shoes
canada goose jackets
canada goose outlet store
snapback hats
adidas wings
ugg boots clearance
ed hardy clothing
oakley sunglasses
uggs outlet
cheap oakley sunglasses
canada goose outlet
michael kors
ugg boots outlet
coach canada
michael kors outlet online
michael kors uk
uggs on sale
christian louboutin outlet
michael?kors?handbags
basketball shoes
true religion outlet
coach factory outlet
air max shoes
swarovski outlet
polo outlet
coach outlet
chrome hearts
coach outlet online
uggs outlet
burberry canada
coach outlet online
michael kors outlet
longchamp solde
michael kors outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
fred perry polo
michael kors outlet online
polo ralph lauren
ugg outlet
canada goose jackets
coach outlet online
moncler jackets
ralph lauren polo
uggs outlet
nike shoes
puma outlet
ray ban sunglasses
michael kors outlet
polo ralph lauren
michael kors outlet
canada goose jackets outlet
burberry outlet
fitflops sale clearance
kd shoes
christian louboutin shoes
pandora charms
cheap snapbacks
ferragamo shoes
uggs outlet
ferragamo shoes
ugg boots clearance
huaraches shopping
ugg outlet
cheap nba jerseys
coach outlet store online
ray ban sunglasses
ugg outlet
michael kors outlet clearance
pandora outlet
pandora charms sale clearance
uggs outlet
coach canada
ralph lauren outlet
swarovski crystal
christian louboutin outlet
michael kors outlet clearance
canada goose coats
adidas outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet clearance
avatar #58
valentino11 2017. augusztus 26. 598 hozzászólás 655.
We should have been found,Skechers Shoes these two days North Face Outlet into the mall is Cheap Jordans a variety of Nike Air Max SALE big signs,UGG Outlet once a year North Face Outlet in the discount season again! And the recent Burberry Outlet weather is North Face Jackets quite volatile,Moncler Jackets the major cities have rain,Coach Outlet many people are not Red Bottom Shoes so willing to go Adidas Outlet out on weekends.North Face Outlet If you are a house woman,New Jordans today for everyone to Stephen Curry Shoes check the Louis Vuitton Outlet brand official online can buy and Stephen Curry Jersey discount the place where the promotion of Keds Shoes the mouse Kate Spade Outlet at home can buy cheap NBA Jerseys fashion models.Moncler Outlet Speaking ED Hardy Outlet of the basic Salomon Shoes summer coat,Coach Outlet Online we will think of Polo shirt. Want to buy Herve Leger Polo shirt Yeezy Boost 350 V2 you can not miss Jordan 11 the polo discount time,Toms Shoes fabric cool jacket Cheap Uggs and dress are very Vans Outlet worth a buy. In addition,Tory Burch Outlet polo leather light and practical,North Face Outlet may also wish to Burberry Scarf move your mouse to stroll.Nike Air Max Because of Michael Kors Outlet its own Burberry Outlet with the nature Kate Spade Outlet of the department store,Christian Louboutin Shoes all the goods more biased in Lebron James Shoes real wear,Asics Shoes rather than the trend.Ray Ban Outlet More recommended Moncler Outlet in the discount when Nike Air Max the purchase Marc Jacobs Handbags of some basic Giuseppe Shoes models of clothing and home Converse Shoes clothing Michael Kors Handbags and underwear.UGG Outlet In addition,North Face Outlet the new True Religion Outlet series is also Kate Spade involved in Kate Spade Outlet the discount activities,Coach Black Friday so you can Coach Outlet also look at the way to early Coach Outlet autumn season Coach Outlet Store Online can buy New Balance Outlet what a single product.

Summer have been more than UGG Outlet half of Coach Outlet the discounts Adidas Outlet in the mall Coach Outlet Online discount Yeezy Boost 350 clothes are almost North Face Jackets sold out!Coach Factory Outlet The If you are Michael Kors Outlet Store also nest at Nike Outlet home do not go out ED Hardy Outlet Amoy two good value discount Longchamp Outlet clothes,Prada Handbags then your summer Jimmy Choo Shoes with salted North Face Outlet fish What is the Sac Longchamp difference,Air Jordan 13 every year there Red Bottom Shoes are a Air Max 90 variety of such Toms Outlet people up to Chaussures Christian Louboutin Pas Cher tell you this year,North Face Outlet what section of the popular Coach Outlet friends,Timberland Outlet what people wear what Look good. I do not Coach Factory care,Kate Spade Outlet I only UGG Boots Outlet know so many North Face Outlet years down,Kate Spade Outlet is how many years,North Face Outlet only printing Skechers Outlet will never be True Religion Outlet out of date.Coach Factory I know you agree with UGG Boots my point Coach Outlet of view!

Small fairies have recently Red Bottoms estimated to Coach Factory Outlet buy a Coach Purses very Huan,Kate Spade Outlet in fact,Christian Louboutin Outlet this time is also a foreign year in Salvatore Ferragamo the discount season,Toms Outlet the discount Salomon Outlet is really Cheap Air Max 90 quite possible.Kate Spade Outlet This baby today to The North Face Jackets adidas nike bought Skechers Shoes a pile of Nike Hoodies clothes Hugo Boss and shoes,Nike Roshe Run really super Cheap UGG Boots cheap ah,Cheap Jordns the audience hit 7 fold,North Face Outlet stan smith shoes what,Nike Roshe Run Pas Cher including hot green Marc Jacobs Handbags tail are super cheap.Cheap Jordans In fact,Red Bottom Shoes I returned Red Bottom Shoes from Sydney,Chan Luu go back North Face Outlet for a short time so Louis Vuitton Outlet there is no baggage,Marc Jacobs Outlet thinking about UGG Boots making some pocket money to buy and sell. Australia is Red Bottom Shoes more famous is all Guess Factory kinds of health Hollister Jeans care products milk powder NHL Jerseys and local True Religion skin care products are UGG Boots Black Friday super good Nike Air Max Pas Cher reputation.Adidas Yeezy Pandora Coach Factory Outlet and Swarovski jewelry Nike chaussures pas cher prices in the Adidas Yeezy Boost world Kevin Durant Shoes are very cheap,Buty Nike Air Max the key I see today Swarovski has posted a 30% -50% off the label.

The recent Ugg Boots Sale small seven True Religion Outlet daily get The North Face Outlet off work are North Face Outlet wide to Lululemon Outlet see the major North Face Outlet shopping Giuseppe Zanotti Shoes malls hang a NFL Jerseys variety of red discount Ray Ban Sunglasses label children,North Face Outlet in this North Face Outlet wave of another wave of discount attacks, the small seven in fact long ago could not Burberry Outlet bear the Coach Purses inner impulse and longing Slightly,UGG Outlets but why have not had the opportunity to start,Air Jordan Pas Cher can only do anxious,Prada Outlet but in yesterday,Christian Louboutin Shoes according to UGGS For Women eighteen Ralph Lauren Outlet lines Nike Outlet reliable track news that the boss Beats By Dr Dre is not a day!Michael Kors Outlet So how can not be missed!Coach Outlet So I act decisively, immediately ran on the side of the Road,Red Bottom Shoes around the shopping malls one by one around a visit! And North Face Jackets then my best!Moncler Jackets Although the two days,Ferragamo Shoes the temperature plummeted,North Face Outlet Store but many businesses Cazal Sunglasses have not even a little discount to Skechers Outlet the meaning of cooling, but still quietly Mimi hot upgrade. Passing Nike Huarache under armor also do Sac Louis Vuitton Father's Day activities,Coach Outlet the audience is full price of Adidas Yeezy Boost 350 goods over Coach Factory Outlet 1200 minus 100,Oakley Outlet under armour is the American Chan Luu sports brand,Polo Outlet it is recommended to Coach Outlet Online its home tights series,The North Face Outlet in the sweat Ray Ban Outlet of the adsorption,Toms Outlet quick drying and compression performance Under Armour Outlet I think it's better North Face Outlet than Adi Nike.Louis Vuitton Outlet If your father or a child like a sport, take this opportunity may Valentino Shoes wish to look at a ha,Longchamp Pas Cher or to his eyes put a Coach Outlet good point to pick a good Kazakhstan,Coach Outlet pick well is to earn slightly,Michael Kors did not pick the Ray Ban Sunglasses good estimate is only a Coach Outlet direct home When the pajamas or Louboutin Pas Cher directly do not know Chanel Outlet what to Louis Vuitton lose to the Kaka corner.Christian Louboutin Shoes Coach of the discount goods more Coach Outlet suitable for you want to Nike Air Max Pas Cher spend the Adidas Original least money North Face Jackets "over the addiction" Kate Spade Outlet when to Nike Air Max Shoes buy. As we all know,Coach Outlet coach design Versace Belt will always keep up with the trend Coach Outlet of the year,Prada Outlet if you Coach Outlet want to buy a special year this year,Adidas NMD particularly popular style,Toms Outlet coach can always find it.Coach Outlet Online Such as the hot pilots Burberry Belt of the jackets this spring,New Balance Outlet before the coach official Hollister Clothing website in particular to Burberry Outlet separate the class. If you want to buy before but UGG Boots Outlet hesitant,Michael Kors may wish to UGG Bailey Button take advantage of Michael Kors Outlet the coach when Uggs Outlets the discount UGG Outlet Store into a try.

avatar #56
wtyw 2017. június 29. 165 hozzászólás 2004.
British remained converse chucks silent. barbour mens jackets Murmur nike store duration nike air max 2015 than converse outlet simply nfl patriots made cheap oakley sunglasses a hollister vow nfl lions to christian louboutin shoes be polo outlet online longer, givenchy bags outlet because people also designer handbags pray uhren to timberland homme God air max 2015 to north face pas cher bless nfl vikings gave michael kors bags a cheap eyeglasses long air max 2014 number michael kors purses of michael kors black friday sound ray ban black friday up, true religion people russell westbrook jersey have ralph lauren to coach outlet ride michael kors their prada sunglasses livestock. mont blanc pens The wholesale handbags boy chrome hearts jewelry and michael kors the soccer shoes British coach outlet sale bought roche run camels, nike air max they kevin durant shoeskobe bryant shoes have rayban sunglasses some northface difficulty nfl buccaneers climbed hump. air max shoes British adidas neo boys riding indiana pacers camels louboutin shoes feel adidas sneakers sad, houston rockets because mcm outlet it vans outlet wants asics gel laden coach factory outlet online with several red bottoms boxes soccer outlet online of coach factory outlet online heavy wedding dresses uk books gafas oakley us. nike free run If michael kors australia we louboutin look carefully giuseppe zanotti you replica rolex will michael kors outlet online find instyler ionic styler that hilfiger outlet parents christian louboutin often adidas.se think burberry outlet that nop jerseys we www.tommyhilfiger.nl always dallas mavericks jersey think we cleveland cavaliers jerseys are rayban better abercrombie than memphis grizzlies them bcbg dresses some roshe run more; michael kors bags like stars dsquared2 shoes in ray ban sbocco the sky, burberry handbags rain oakley sunglasses outlet or asics shine, ray ban sunglasses they nfl raiders are michael kors bags overtly hollister or portland trail blazers covertly michael kors bags watching zapatillas nike us, timberland outlet worried we coach outlet eat nfl azcardinals well, denver nuggets wear polo ralph well, the north face live barbour women jackets well, nfl saints so cheap jerseys we longchamp outlet must keep nike free 5.0 in coach outlet online mind: kate spade outlet online "often a longchamp black friday phone cheap glasses call ralph lauren uk to distant pandora parents burberry outlet online and mcm handbags tell nike free shoes them baseball bats we're cheap oakley sunglasses all ray ban outlet well!" they nike.de sleep utah jazz will michael kors v?skor wake barbour mens jackets up prada outlet laughing. cheap michael kors Heart vans schuhe to chi hair heart supra shoes distance thomas sabo uk actually marc jacobs outlet so simple.Why nfl bears can nike mercurial compass longchamp taschen to supra footwear draw air max a coach outlet circle. relojes especiales Because michael kors during giuseppe shoes the day knicks jerseys she ray ban sunglasses outlet is dsquared2 jeans like woolrich outlet online the nike air sun nike outlet store in air max 90 the nfl dolphins sky, always nfl broncos an longchamp outlet optimist, orlando magic giving everyone beats audio happy. She longchamp is nba jerseys like new balance shoes the san antonio spurs night salvatore ferragamo sky nike air force the bos jersey moon, sac jerseys always burberry outlet online quiet ray ban wayfarer to philipp plein clothes listen, free run to help air max everyone nike air max out ralph lauren outlet online of nike max the cheap jerseys gloom. barbour outlet She is air jordan shoes the spring ralph lauren outlet Primula ray ban sunglasses tender michael kors outlet online sale Liuya cheap jerseys bring burberry bags outlet the warmest rhythm; north face she nfl seahawks is tommy hilfiger the omega watches cool swarovski jewelry summer hugo boss outlet breeze, bring hollister clothing store the most comfortable chicago bulls feeling; she is the toronto raptors golden coach factory outlet online autumn fendi outlet online colors, huaraches bringing ray-ban sunglasses the nba jerseys joy of timberland shoes harvest; oakley sunglasses outlet winter ray ban outlet she prada handbags is nike huaraches pure burberry white cheap oakley spirit, nike roshe with pandora her nba jerseys eyes nfl packers looking nike air max at beats by dre this pandora rings pristine fidget spinner world, tommy hilfiger hope burberry online shop that cheap michael kors it designer handbags can cheap basketball shoes soon nike air max 2014 bring adidas shoes outlet this adidas shoes world softball bats to burberry handbags every kanye west shoes corner hermes outlet filled tommy hilfiger online shop with nike air pure nfl redskins and simple, nike outlet so katespade outlet that ralph lauren shirts the white lacoste polos world suns jerseys of coach bags dirt clean slate, nfl 49ers so hollister kids to baseball jerseys decorate mcm bags the coach black friday white louboutins world roshe run beautiful, coach factory outlet online so longchamp white coach outlet online to burberry tell us what hollister co is coach factory online black michael kors handbags and bottega what is louboutin white, swarovski australia so cheap nike shoes white juicy couture to ferragamo restore oakley the michael kors handbags beauty burberry sale in levis outlet store our michael kors outlet online hearts.Quiet ferragamo shoes good longchamp handbags time, the prada end jimmy choo shoes is nike roshe the vicissitudes ralph lauren black friday of nike outlet life; polo ralph lauren the lunette ray ban pas cher years polo ralph lauren outlet online speechless, hollister online shop deutschland never look replica handbags back. burberry uk Xu coach black friday some reebok regret, coach outlet but ecco women shoes do cheap ray ban not cheap oakley sunglasses welcome celine black friday a nfl falcons return nfl texans once plein outlet owned; oakley Xu nfl titans some oakley prescription comfort, nfl cowboys but the north face outlet can ralph lauren not swarovski find jerseys from china a nike outlet safe juicy couture clothings heart. the north face Life rayban may pandora be hogan shoes outlet given roshes to nfl steelers us free running too nike free shoes little, ralph lauren uk not oakley sunglasses cheap enough replica watches time thomas sabo to jimmy choo have replica watches a swarovski good, salomon schuhe it nfl rams flows air max 95 away michael kors bags from nike mercurial vapor hands; fake rolex perhaps true religion jeans women we ray ban zonnebril are ua stephen curry faced michael kors handbags with burberry handbags too milwaukee bucks many swarovski lives flat iron lost, hilfiger not marc jacobs handbags know north face backpacks how vibram shoes to nike air force cherish, armani clothing blink lunette oakley pas cher of true religion outlet an cheap true religion eye, ray ban an polo ralph lauren outlet instant, mcm bags it was ralph lauren tracksuits gone. ray bans Years shop coach factory well, new balance store life rolex replica is so. nfl bengals Faced occhiali oakley With mcm backpack outlet a nfl bills calm new balance heart, michael kors calm burberry outlet online acceptance. converse Perhaps, it watches is michael kors the nfl jerseys rainbow after iphone 5 cases the ed hardy clothing rain, nike online colorful oakley outlet online Xuanmu; the north face perhaps, washington wizards is hermes birkin the scarpe hogan month air jordan under puma the nike.dk stars bottega veneta bright.Sometimes replica watches life minnesota timberwolves and pistons jersey we new balance always kobe bryant jersey like jordans for sale to nfl giants joke: adidas obviously dre beats do north face outlet not want nfl ravens to do rolex it nets jersey unknowingly air jordan retro done; babyliss really cheap jerseys do coach purses not nike huarache want oakley sunglasses to long champ say, tory burch sale but nfl browns can air jordans not ray ban sunglasses help shoes on sale to michael kors outlet say. ralph lauren polo Do michaelkors.com not michael kors bags fret, montre pas cher do not adidas.de regret, life womens hoodies is ralph lauren outlet like jordan shoes that. charlotte hornets jersey With pandora jewellery a michael kors outlet calm converse shoes mind tommy hilfiger outlet stores to kate spade deal louboutin outlet with michael kors purses a nike.com hot jerseys from china orbital tears true religion jeans outlet to jerseys from china moist. timberland boots I calvin klein regret nike air max not ray ban ever experience mizuno running shoes how nfl chargers how ralph lauren online unbearable michael kors outlet online failure, but valentino shoes outlet there oakley black friday is new balance a bcbg max azria bright hermes bags future oakley sunglasses but salvatore ferragamo not hard nfl chiefs to swarovski crystal grasp; jordan release dates frustrating hogan not barbour women jackets do vans shoes things oakley how adidas superstar disappointed, but nfl panthers it nfl eagles is nike.se obviously ralph lauren factory store a clothing websites chance iphone 4s cases to mia jersey sit polo ralph lauren outlet back prada outlet and do gsw jerseys nothing polo ralph lauren to polo ralph lauren remedy coach handbags outlet and think. Just feel philadelphia 76ers jersey a ray ban sunglasses conviction, pandora bracelets heartfelt nfl colts sentiment, mbt shoes outlet people face puma outlet store to burberry handbags face things, everything oakley outlet will cheap oakley become cheap true religion bland, versace shoes outlet inner nfl jets conviction celine handbags will michael kors outlet online sale light nfl jaguars up north face jackets your beats by dre life ralph lauren to help los angeles clippers you nike tn requin kate spade outlet
avatar #55
At that time,Nike Outlet no matter how hot UGG Outlets the outside,New Balance Outlet we are always like a few people wearing a Coach Outlet "sun clothing" like,North Face Outlet bravely rushed to the outside to fish, catch cicadas. really duty-bound, never tired. Tired,Pandora Bracelet hot, enough,Cheap Jordans and to the nearby selling ice stalls on a Popsicle,Louis Vuitton Pas Cher tube it a hair,Coach Outlet two hair,Coach Outlet five hair,North Face Outlet Store as long as the greedy Air Max 90 is enough to North Face Jackets carry on.Ray Ban Sunglasses From time to time,Cartier Love Bracelet the heat of the air and came our laughter. Nap is indispensable,Coach Outlet lying down in the hall on the smooth cold floor, not to mention how comfortable. wake up,Mont Blanc Pens and I began to shoot you,Burberry Outlet you shoot me.Cazal Sunglasses Or your home near Adidas Outlet the mountain,Uggs Outlets you can go out of UGG Boots Outlet the house,Chanel Outlet embrace the mountains,Coach Outlet feel the wind gently between the trees,Coach Outlet in the woods under the shadow of the walk. Bathed through Salomon Outlet the leaves of the soft sunshine,Michael Kors Outlet stepped on a piece North Face Outlet of yellow leaves,Nike Outlet shower Skechers Outlet with pieces of film flying the leaves of Coach Factory Outlet the rotation,Burberry Outlet listen to Adidas Originals the rushing flow of sound,True Religion and the Red Bottom Shoes trees in the habit of Red Bottom Shoes birds to learn Singing,The North Face Outlet mining under the colorful Sac Longchamp wild flowers coupled with green Air Jordan Pas Cher bamboo leaves tied with a willow into a home,Longchamp Pas Cher so that home full of breath of nature.North Face Outlet You can also invite Coach Outlet Store Online the girlfriend,Coach Outlet riding a bike to bring the mineral UGG Bailey Button water to find the wind,Stephen Curry Shoes cool,Ray Ban Sunglasses the best ride to Burberry Outlet a spacious and green place,Air Max Pas Cher you can also release the kite,The North Face Outlet swing swing the way the bath Warm sunshine.Nike Huarache is so beautiful,Louis Vuitton Outlet memories of childhood play in the creek,Yeezy Boost 350 memories of the printed with a smile cut flowers.Michael Kors is worth your taste slowly,New Jordans she sometimes bitter, sometimes sweet,Timberland Outlet sometimes sour, sometimes spicy.The North Face Jackets But these feelings only UGG Outlet Store after the experience will understand.Salomon Shoes No hot intolerable,Sac Louis Vuitton dull ,Lebron James Shoes no storm,Kate Spade not the real Giuseppe Shoes. Just as there was no Louis Vuitton snow in the winter,Keds Shoes there was no wind in the spring.Oakley Outlet days are very long,MBT Shoes suffering from the heat of the people, sweating,Kate Spade Outlet only to know Toms Outlet that time is not on the watch. Days are not used to kill,Asics Shoes and often to the ,North Face Outlet or head of Kate Spade Outlet the hot sun,Coach Outlet live or drowning storm, only to Coach Purses feel the real touch to the years.Mid,Michael Kors Outlet sometimes dark clouds Sihe,ED Hardy Outlet that is about to Chaussures Louboutin be lofty cloud engulfed the last piece of blue sky, like a hole in True Religion Outlet the sky,Coach Outlet infinitely far and far. After the rain,Coach Outlet the mountains such as ink ribbon,Coach Purses blue sky,Ray Ban Outlet such as wash,Burberry Belt cool thoroughly, in your head boundless to unfold! Empty,Michael Kors Outlet lofty, clear,Coach Factory Outlet solemn! Feel the years quiet!night the most sultry heart, hot through the surface with the fade to fall,Coach Outlet slowly cool down, the field frogs everywhere,Beats By Dr Dre the sky stars flashing, a palm fan,Toms Outlet a group of three, no one bunch, or playing chess,Christian Louboutin Shoes or chat ,Coach Outlet Online Or alone music,Nike Air Max Pas Cher or all music,Nike Roshe Run Pas Cher until the cool through,Burberry Outlet and a point of mosquito coils,Coach Factory whirring to the.

The day is dull, and the line and look,Adidas Outlet let it be,Chan Luu go with the flow.Moncler Outlet But also a Hollister Clothing year of vacation, in the past, before the court knew the tweet, the trees were blowing Vans Outlet the wind whirling sound,Marc Jacobs Handbags small trolley cries, plus our laughter, In every night night, the breeze blowing our face,Cheap Uggs the stars flashing, in the friendly blink of us.Adidas Yeezy Firefly carrying a small lantern flying over,North Face Jackets bright and dignified,Coach Outlet Online everywhere. The frogs in the water,UGG Boots Outlet the insects on the shore,Under Armour Outlet a peaceful and comfortable.True Religion Outlet We looked at the stars,Prada Outlet while seriously ED Hardy Outlet listening to the adults Ugg Boots Sale pull their homework,Kevin Durant Shoes so curious,Prada Outlet so fascinating.Moncler Jackets Occasionally a few people Jordan Retro 11 will be crazy together,Cheap Jordans holding the grandmother's Nike Air Max Bodhi fan chase each other,Michael Kors Handbags folded a paper Jimmy Choo Shoes lanterns installed fireflies.North Face Outlet adults do not care,Polo Outlet let us play,Skechers Shoes but occasionally Red Bottoms see us go far ,Red Bottom Shoes Will be loudly reminded that there UGG Outlet are snakes Tory Burch Shoes in the bushes.Converse Outlet How many years later,UGG Boots Black Friday we grew up,Longchamp Outlet the seems to UGGS For Women be fake with you:Ferragamo Shoes fishing network I do not know where to throw,Marc Jacobs Outlet and then see the fireflies,Marc Jacobs Handbags and Bodhi fan laid off. We began to plan how to learn the vacation, how to make money,Skechers Shoes together with less time,Tiffany Outlet occasionally see the side,Nike Air Max but also more than a gap.Ralph Lauren Outlet Is the time changed,North Face Jackets or are we changing Coach OutletNever ever known.

UGG Boots The memory of the Herve Leger vacation is Stephen Curry Jersey like a thin layer North Face Outlet of veil,Toms Outlet hazy but beautiful.Coach Outlet Today,Kate Spade Outlet we have no childhood Valentino Shoes pure share,Nike Roshe Run added a bit sad and Adidas NMD mature,Hugo Boss because we grew up,Toms Outlet know the responsibility and dreams!Kate Spade Outlet Bless you,North Face Outlet my brothers and sisters,North Face Outlet let us have Skechers Outlet a wonderful future.Nike Hoodies May our memory of North Face Outlet the string in the lonely,NFL Jerseys helpless,Prada Handbags anxious moment Salvatore Ferragamo can always move from that Hollister Jeans period the most precious,North Face Outlet the most beautiful childhood, Kate Spade Outlet Spring a bustling spring dream in the people quietly gone,Guess Factory spring flowers into the last rainbow,North Face Outlet passing the sky to Coach Factory Outlet the people left the most beautiful smile.Cheap UGG Boots Is moved,UGG Boots is excited how Adidas Yeezy Boost can not tell,North Face Outlet the affair is simply a North Face Outlet kind of inexplicable New Balance Outlet feeling True Religion Outlet arises spontaneously.

Years ruthless fall silent,Nike Roshe Run blink of an eye Kate Spade Outlet and into the .Buty Nike Air Max Early feel a little North Face Outlet bit more hustle and bustle a little more tranquility,Lululemon Outlet there is no complicated flowers Red Bottom Shoes blooming birds Christian Louboutin Shoes contend for infestation,Ray Ban Outlet all green UGG Outlet leaves and leaves UGGS Outlet a panoramic view.Coach Black Friday Wandering in the Coach Factory Outlet wilderness of the endless,Christian Louboutin Outlet learning the breeze Kate Spade Outlet kissed his cheek Tory Burch Outlet swinging wheat waves,Kate Spade Outlet like the sea Yang Louis Vuitton Outlet Bo waves surging Toms Shoes monsters exposure to North Face Outlet the tide shore,North Face Outlet watching a Louis Vuitton Outlet maritime dynamic beauty North Face Jackets is not comfortable.Versace Belt Full of real Burberry Scarf grain bulging bullish,Coach Outlet neatly like a barracks trained young soldiers.
avatar #54
Gabu 2013. március 13. 43 hozzászólás 4578.
Válasz pt33rod #53. hozzászólására
Igazából a magyar eSport akkor nem halna meg, ha valaki(k) egyben tartan(ák) több játék közösségének bizonyos százalékát, (50-70 % körül) - mert hát ki nem szeret sportot űzni egy játékból, aztán jöhetnek a fun-bajnokságok, aztán szépen fokozatosan egy-egy pénzes bajnokság is, szépen kifejlődne ez is, csak ugyebár az első lépésre mindenki szarik rá egy az egyben - és itt akad meg a dolog gyerekek.
Ezt nagyon sokan nem veszitek észre.
Én személy szerint mint fifás beszélek több oldal és játékosközösség vezetőjével abból a célból, hogy az összes játékost egy semleges ligarendszerben(ESL) koncentráljuk a különböző játékokban. A FIFA-már szárnyal a Bluechip támogató úgy, hogy nem is a legnépszerűbb eSport játék. Az Sc2 hamarosan indul a CSGO szintén. Ez az út amin haladni kell az ESL-n szervezni a kupákat ladderban játszatni az embereket, teljesen mindegy milyen szinten csak legyen az egy helyen, aztán az a réteg aki majd ebből profivá fejlődik abból fog kialakulni.

Van remény és nem szarik bele mindenki! :)
avatar #53
pt33rod 2013. február 24. 71 hozzászólás 3491.
Igazából a magyar eSport akkor nem halna meg, ha valaki(k) egyben tartan(ák) több játék közösségének bizonyos százalékát, (50-70 % körül) - mert hát ki nem szeret sportot űzni egy játékból, aztán jöhetnek a fun-bajnokságok, aztán szépen fokozatosan egy-egy pénzes bajnokság is, szépen kifejlődne ez is, csak ugyebár az első lépésre mindenki szarik rá egy az egyben - és itt akad meg a dolog gyerekek.
Ezt nagyon sokan nem veszitek észre.
[url=http://profile.xfire.com/yournightmareismyself][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/yournightmareismyself.png[/img][/url]
avatar #52
lszr_ 2013. február 14. 1115 hozzászólás 317.
Válasz HODOR #51. hozzászólására
igazi hát! vaginával meg minden! :D

49: ez még okés is, csak ezt 3 hbl-es accal...
félelmetes! még a végén ránk támadnak azt bafhatjuk!
Counter-Strike 1.6 - We won't forget
avatar #51
HODOR 2013. február 14. 775 hozzászólás 491.
Válasz lszr_ #50. hozzászólására
fúúúú! egy igazi LÁÁÁNY? úristen!!! legutóbb amikor láttam egyet utána 1 hétig nem mertem eljönni a gép elől, még wc-re sem!
igazi hát! vaginával meg minden! :D

49: ez még okés is, csak ezt 3 hbl-es accal...
avatar #50
lszr_ 2013. február 14. 1115 hozzászólás 317.
Válasz HODOR #46. hozzászólására
hát igen! LÁNY volt! el tudod te ezt képzelni milyen az?
fúúúú! egy igazi LÁÁÁNY? úristen!!! legutóbb amikor láttam egyet utána 1 hétig nem mertem eljönni a gép elől, még wc-re sem!
Counter-Strike 1.6 - We won't forget
avatar #49
kisartiiii 2013. február 14. 142 hozzászólás 2240.
Válasz Stone0015 #40. hozzászólására
:mosoly: Regebben olvastam itt egy hozzaszolast valahol,es szerintem is az a baj nallatok MO-n,hogy a jatekosok nem valtanak,meg mindig 1.6,meg CoD,ami mar kioregedett,amig nem valtanak,addig esport beleszolas nem lessz,sot a kello hozzaallas sincs meg,egy waron az ellenfel ha gyengebb nem lebotozni meg lamazni kellene,hanem tobb tiszteletet adni minim GG aztan kuss semmi tobb,es elvezni a jatekot ugy mint ahogy az Fnatic csinalja/ta,minden hozott kornel orultek (kereplovel hujultek),es full higgadtak minden szituacioba.
full jól látod stone de sajnos ez csak az egyik probléma... ha nincs anticheat és hozzátok a meccset egyszer csak megtanulnak játszani :)
avatar #48
HODOR 2013. február 14. 775 hozzászólás 491.
Válasz Pene #47. hozzászólására
mekkora már ez a győzelem :))) kösz, ilyen még jöhet!
nézzetek dota 2 international 2-őt na ott vannak még ilyen anyanyan-nyanós jelenetek na'vi vs X
http://www.youtube.com/watch?v=OTcgVD0wRYA
meg a többit. múltkor néztem lol-t is dotát is. valami embertelen amit művelnek
avatar #47
Pene 2013. február 14. 7054 hozzászólás 10.
Válasz miniwalle #31. hozzászólására
Nem tudom mennyire vannak itt tisztában az emberek egy offline külföldi rendezvénnyel, de amint látom sokan nincsenek. Nem élnek meg belőle?! Ugyan már. Nézz utána egy kicsit, hogy hány offline rendezvényen vesznek részt egy évben, s mennyi pénzért játszanak, s add hozzá az alap fizetésüket. Igaz, nem élnek meg egész életükben belőle, de nem kell azt sem hinni, hogy mellette nem tudnak elvégezni egy egyetemet, vagy bármi mást, hogy mikor már "kiöregedtek" a "szakmájukból" ne tudjanak mihez kezdeni magukkal. Az meg hogy kocka valaki vagy nem. Nem nevezném kockának Őket, mivel ez a munkájuk. Ha Te egy kinyan-nyanott boltban ülsz reggeltől estig, akkor Te azt csinálod, mert az a munkád. Nekik viszont ez a munkájuk és ezt csinálják addig, amíg tudják, megy nekik és élvezik. A magyar scene halott, sőt inkább úgy mondanám, hogy soha sem volt magyar scene. Nem lehet összehasonlítani a külföldi eSports -al, mert teljesen más. Nem régiben néztem egy League of Legends döntőt, ahol az SK GAMING vs FNATIC játszott. Tudom, nem a CS -hez tartozik, de ajánlanám mindenkinek a figyelmébe, aki ismeri egy kicsit is a játékot. Link: http://www.youtube.com/watch?v=XdN67NuhMW4
mekkora már ez a győzelem :))) kösz, ilyen még jöhet!
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #46
HODOR 2013. február 13. 775 hozzászólás 491.
Válasz lszr_ #45. hozzászólására
akkor megrémiszthetett az amit láttál!
hát igen! LÁNY volt! el tudod te ezt képzelni milyen az?
avatar #45
lszr_ 2013. február 13. 1115 hozzászólás 317.
Válasz HODOR #44. hozzászólására
múltkor rám is rámnézett 1 csaj, de gyorsan elfutottam :szomoru:
akkor megrémiszthetett az amit láttál!
Counter-Strike 1.6 - We won't forget
avatar #44
HODOR 2013. február 13. 775 hozzászólás 491.
Válasz lszr_ #43. hozzászólására
hát kinézem predből, hogy próbálkozott dzsonál :DDD aztán véresen fetrengett valamitől a földön :DDD

amúgy meg lehet, hogy EDDIG 2 külön fogalom volt :DD de változnak az idők :)
múltkor rám is rámnézett 1 csaj, de gyorsan elfutottam :szomoru:
avatar #43
lszr_ 2013. február 13. 1115 hozzászólás 317.
Válasz void #42. hozzászólására
dzso csajozik?xDD 2 külön fogalom volt eddig, amúgy jó cikk .
hát kinézem predből, hogy próbálkozott dzsonál :DDD aztán véresen fetrengett valamitől a földön :DDD

amúgy meg lehet, hogy EDDIG 2 külön fogalom volt :DD de változnak az idők :)
Counter-Strike 1.6 - We won't forget
avatar #42
void 2013. február 13. 535 hozzászólás 735.
Válasz lszr_ #37. hozzászólására
az előfordulhat, hogy Te lehet nem leszel főnök, de én már 23 évesen már igazgatói posztot töltöttem be.
és mielőtt jönnének a persze, protekció meg blabla. elmondom, hogy gyakorlatilag 1 darab ismerős nélkül kerültem abba a pozicióba


csute: ja azt úgy adni, hogy gyakorlatilag itthon vannak ilyen dolgok :) de mondjuk pont mi nem vagyunk a magyar példa, hogy a ma megbeszélt időpontban sem csináltunk senkit, mert dzso lelépett csajozni és én is barátnőzni :DDD
dzso csajozik?xDD 2 külön fogalom volt eddig, amúgy jó cikk .
avatar #41
tmk. 2013. február 13. 8303 hozzászólás 6.
Válasz tmk. #39. hozzászólására
jócsajozás :D végül is nincs gond azzal , hogy ellenkezik.
bár Neked úgy sem tudna ellenálni:vigyor: vagy lehet a látványod részegítettem meg ?:omg:
High vagyok , és szupersztár .
avatar #40
Stone0015 2013. február 13. 308 hozzászólás 1231.
Válasz -IQ #32. hozzászólására
No igen és akkor magyar e-sport ról akar pár ember beszélni mikor 5 csapat nem jön össze pl LoL-ból egy lanra...
:mosoly: Regebben olvastam itt egy hozzaszolast valahol,es szerintem is az a baj nallatok MO-n,hogy a jatekosok nem valtanak,meg mindig 1.6,meg CoD,ami mar kioregedett,amig nem valtanak,addig esport beleszolas nem lessz,sot a kello hozzaallas sincs meg,egy waron az ellenfel ha gyengebb nem lebotozni meg lamazni kellene,hanem tobb tiszteletet adni minim GG aztan kuss semmi tobb,es elvezni a jatekot ugy mint ahogy az Fnatic csinalja/ta,minden hozott kornel orultek (kereplovel hujultek),es full higgadtak minden szituacioba.
avatar #39
tmk. 2013. február 13. 8303 hozzászólás 6.
Válasz INHUMAN__DZS0 #38. hozzászólására
héé megmentettem 1 detox állapotú csajt....akit nem is ismertem....:mosoly:
jócsajozás :D végül is nincs gond azzal , hogy ellenkezik.
High vagyok , és szupersztár .
avatar #38
Válasz lszr_ #37. hozzászólására
az előfordulhat, hogy Te lehet nem leszel főnök, de én már 23 évesen már igazgatói posztot töltöttem be.
és mielőtt jönnének a persze, protekció meg blabla. elmondom, hogy gyakorlatilag 1 darab ismerős nélkül kerültem abba a pozicióba


csute: ja azt úgy adni, hogy gyakorlatilag itthon vannak ilyen dolgok :) de mondjuk pont mi nem vagyunk a magyar példa, hogy a ma megbeszélt időpontban sem csináltunk senkit, mert dzso lelépett csajozni és én is barátnőzni :DDD
héé megmentettem 1 detox állapotú csajt....akit nem is ismertem....:mosoly:
avatar #37
lszr_ 2013. február 13. 1115 hozzászólás 317.
Válasz Goston #36. hozzászólására
Mindent leírtatok, talán arról nem esett elég szó hogy szóba hozták hogy milyen egészségtelen naphosszat a gép előtt görnyedni. Ébredjetek fel: vagy fizikai munkát végzel, vagy ugyanúgy a gép előtt/irodában ülsz, vagy főnök vagy és azt csinálsz amit akarsz.
Ezt figyeljétek: a fizikai munka sz@r :D. Lehet megerősödsz de valószínűleg Te is veheted a hátprotézist pár év múlva ha pl az építőiparban dolgozol.
Gép előtt ülni tisztáztuk hogy nem jó, az irodában se lesz jobb, csak ott még lehet mellé a szemed is kifolyik az adattáblák sasolása közben.
Főnök pedig nem leszel.
Tanulság? Kár virnyogni mindenen, így sose leszel vadmagyar.
az előfordulhat, hogy Te lehet nem leszel főnök, de én már 23 évesen már igazgatói posztot töltöttem be.
és mielőtt jönnének a persze, protekció meg blabla. elmondom, hogy gyakorlatilag 1 darab ismerős nélkül kerültem abba a pozicióba


csute: ja azt úgy adni, hogy gyakorlatilag itthon vannak ilyen dolgok :) de mondjuk pont mi nem vagyunk a magyar példa, hogy a ma megbeszélt időpontban sem csináltunk senkit, mert dzso lelépett csajozni és én is barátnőzni :DDD
Counter-Strike 1.6 - We won't forget
avatar #36
Goston 2013. február 12. 123 hozzászólás 2473.
Mindent leírtatok, talán arról nem esett elég szó hogy szóba hozták hogy milyen egészségtelen naphosszat a gép előtt görnyedni. Ébredjetek fel: vagy fizikai munkát végzel, vagy ugyanúgy a gép előtt/irodában ülsz, vagy főnök vagy és azt csinálsz amit akarsz.
Ezt figyeljétek: a fizikai munka sz@r :D. Lehet megerősödsz de valószínűleg Te is veheted a hátprotézist pár év múlva ha pl az építőiparban dolgozol.
Gép előtt ülni tisztáztuk hogy nem jó, az irodában se lesz jobb, csak ott még lehet mellé a szemed is kifolyik az adattáblák sasolása közben.
Főnök pedig nem leszel.
Tanulság? Kár virnyogni mindenen, így sose leszel vadmagyar.
"Az ember életének egyharmadát tölti emeletes marhaságok olvasásával. Ez volt a mai adag..."
avatar #35
-IQ 2013. február 12. 862 hozzászólás 430.
Válasz CSUTEEE #34. hozzászólására
Hát Srácok el olvastam visszamenőleg egy két hozzászólást.....
Úgy látszik némelyik ember elvan nagyon tájolva.... Emlékszem anno 2 évvel ezelőtt volt egy cikk, ha jól emlékszem az akkor mYm cs1.6 csapatát interjúvolták meg, egy verseny előtt volt ha jól emlékszem. Ott az egyik srác leirta hogy mennyi időt játszik.... Heti ismétlem heti 2-3 war, verseny előtt kicsit több az óraszám , de nem viszik nagyon tulzásba... egy másik észrevétel.. ezek a külföldi csapatok akik komolyan mondom vérprofik.. azért is sikeresek mert kicsit mélyebbre mennek a botozás és az aim gyakorlásánál! Szana szét szedik a mappokat megnézik hol lehet dobni flasht olyan helyen ami nem szabálytalan stb... Egyszerűen kicsit másabb hozzáállásuk van.. ez kb olyan mint a fop guide.... ők leirták anno azokat a dolgokat amiket észrevettek... Na most vissza kanyarodva.. Magyar csapatok ilyeneket nagyon nem csinálnak.. reggeltől estig war... online legyél ettől meg eddig:D kicsit vicces hogy azt hisszük hogy állandó játékkal jobb lehet vki.... úgy lehet jobb egy csapat akik élvezik a játékot tehát odafigyel kellőképpen arra amit csinál... De sajnos Magyarországon ilyen nem lesz soha már....
Azért mi még próbálkozunk az általad leírtakkal:)
Nincs tökéletes ember csak tökéletes szándék
avatar #34
CSUTEEE 2013. február 12. 384 hozzászólás 1029.
Hát Srácok el olvastam visszamenőleg egy két hozzászólást.....
Úgy látszik némelyik ember elvan nagyon tájolva.... Emlékszem anno 2 évvel ezelőtt volt egy cikk, ha jól emlékszem az akkor mYm cs1.6 csapatát interjúvolták meg, egy verseny előtt volt ha jól emlékszem. Ott az egyik srác leirta hogy mennyi időt játszik.... Heti ismétlem heti 2-3 war, verseny előtt kicsit több az óraszám , de nem viszik nagyon tulzásba... egy másik észrevétel.. ezek a külföldi csapatok akik komolyan mondom vérprofik.. azért is sikeresek mert kicsit mélyebbre mennek a botozás és az aim gyakorlásánál! Szana szét szedik a mappokat megnézik hol lehet dobni flasht olyan helyen ami nem szabálytalan stb... Egyszerűen kicsit másabb hozzáállásuk van.. ez kb olyan mint a fop guide.... ők leirták anno azokat a dolgokat amiket észrevettek... Na most vissza kanyarodva.. Magyar csapatok ilyeneket nagyon nem csinálnak.. reggeltől estig war... online legyél ettől meg eddig:D kicsit vicces hogy azt hisszük hogy állandó játékkal jobb lehet vki.... úgy lehet jobb egy csapat akik élvezik a játékot tehát odafigyel kellőképpen arra amit csinál... De sajnos Magyarországon ilyen nem lesz soha már....
bum bum bum bum kezdjük el....
avatar #33
lszr_ 2013. február 12. 1115 hozzászólás 317.
Válasz -IQ #30. hozzászólására
Azért az látszik hogy itt sokan fullra nincsenek tisztában azzal hogy külföldön ahol TÉNYLEG profi szinten űzik az "esport"-ot hogy milyen életvitelben teszik azt. Magyar esportot hasonlítani hozzá azért nem érdemes mert kb olyan lenne mintha a trabit akarnám versenyeztetni egy bugatti-val. Ahogy minden sport az esport is akkor sikeres egy ember számára ha azt teljes bedobással teszi, aki azt mondja hogy emelett nem lehet élete az hazudik vagy csak képtelen kicsit kimászni a magyar posványból. pl egy SK-gaming játékos sokkal jobban él mint nálunk egy középvezető, akire te azt mondanád hogy de menő állása van, igen nekik kötelező a napi test edzés mert az ugyan úgy hozzá járul a felkészüléséhez mint pl az hogy leül megnézni egy hltv-t, hiszen a folyamatos figyeléshez, éberséghez kellő állóképesség is kell. Ahogy egy profi focistának nekik is be van osztva a napi rutin hogy mikor mit tegyenek, még az is sokszor hogy mit egyenek ahhoz hogy kiegyensúlyozott teljesítményre legyenek képesek hisz egy egy verseny hatalmas agyi terhelésnek teszi ki őket. Ezt csak az tudja elképzelni aki volt már lanon és megpróbált úgy le játszani 6-7 wart hogy tényleg fullra 100% osan odafigyel(kb lehetetlen). Kitérve a magánéletre, mint mondtam a napi rutin be van osztva nekik, ők ezzel keresik a kenyerüket és ahogy egy sportolónak, vagy egy dolgozó embernek nekik is vannak szabadidejük, teljes értékű párkapcsolatuk van/lehet hisz semmi nem gtolja meg benne őket, bulizni járnak el élik az életüket. Ne vérpistikéből indulj ki aki hétfő reggel 6 tól vasárnap este 11 ig fenntvan irc-n és 5on5 mixet hirdet.
Még mindig azt érzem hogy a magyar ember KÉPTELEN úgy gondolkodni hogy nem a magyar színvonalat nézi és nem a magyarokhoz viszonyít.

Arra kitérve meg hogy 3-5 évig tolja és aztán.. Lehet számodra hihetetlen, de kint közbe egyetemre is járnak mellette, magán tanulóként, vagy levelező szakon stb, mondtam... NE A MAGYAR SZFÉRÁBÓL INDULJ KI...
itt tudod avval van a gond, hogy rengeteg adatuk hiányzik.
hogy miről?
mit csinál egy profi játékos, mit ad 1-1 szervezet, valójában mennyi versenyre járnak stb...

de ezen kívül hiányzik az is, hogy a sportolók ténylegesen mivel foglalkoznak :DDD

csak nézd meg a 29#-es hozzászólást. kíváncsi lennék arra, hogy mennyit tud a sportról és arról, hogy egy sportolónak miért van diplomája :DDDD mert, hogy a nézőpontjából hiányzik rendesen több oldalról is adat erről az egyszer biztos.
az tény persze, hogy az otthoni világból indul, mert le is írja, de mivel itt lakik neki csak ennyi adatik meg, mert ahhoz lusta, hogy ténylegesen körbe nézzen, hogy valójában mi van máshol és itt vagy ott miért van az ami. ma már az internet korszakában pedig elég egyszerűen meg lehetne ezt tenni és rögtön világosság gyúlna jó pár fejben, de így csak a lustaság fénytelenségét látni.
Counter-Strike 1.6 - We won't forget
avatar #32
-IQ 2013. február 12. 862 hozzászólás 430.
Válasz miniwalle #31. hozzászólására
Nem tudom mennyire vannak itt tisztában az emberek egy offline külföldi rendezvénnyel, de amint látom sokan nincsenek. Nem élnek meg belőle?! Ugyan már. Nézz utána egy kicsit, hogy hány offline rendezvényen vesznek részt egy évben, s mennyi pénzért játszanak, s add hozzá az alap fizetésüket. Igaz, nem élnek meg egész életükben belőle, de nem kell azt sem hinni, hogy mellette nem tudnak elvégezni egy egyetemet, vagy bármi mást, hogy mikor már "kiöregedtek" a "szakmájukból" ne tudjanak mihez kezdeni magukkal. Az meg hogy kocka valaki vagy nem. Nem nevezném kockának Őket, mivel ez a munkájuk. Ha Te egy kinyan-nyanott boltban ülsz reggeltől estig, akkor Te azt csinálod, mert az a munkád. Nekik viszont ez a munkájuk és ezt csinálják addig, amíg tudják, megy nekik és élvezik. A magyar scene halott, sőt inkább úgy mondanám, hogy soha sem volt magyar scene. Nem lehet összehasonlítani a külföldi eSports -al, mert teljesen más. Nem régiben néztem egy League of Legends döntőt, ahol az SK GAMING vs FNATIC játszott. Tudom, nem a CS -hez tartozik, de ajánlanám mindenkinek a figyelmébe, aki ismeri egy kicsit is a játékot. Link: http://www.youtube.com/watch?v=XdN67NuhMW4
No igen és akkor magyar e-sport ról akar pár ember beszélni mikor 5 csapat nem jön össze pl LoL-ból egy lanra...
Nincs tökéletes ember csak tökéletes szándék
avatar #31
miniwalle 2013. február 12. 2822 hozzászólás 80.
Nem tudom mennyire vannak itt tisztában az emberek egy offline külföldi rendezvénnyel, de amint látom sokan nincsenek. Nem élnek meg belőle?! Ugyan már. Nézz utána egy kicsit, hogy hány offline rendezvényen vesznek részt egy évben, s mennyi pénzért játszanak, s add hozzá az alap fizetésüket. Igaz, nem élnek meg egész életükben belőle, de nem kell azt sem hinni, hogy mellette nem tudnak elvégezni egy egyetemet, vagy bármi mást, hogy mikor már "kiöregedtek" a "szakmájukból" ne tudjanak mihez kezdeni magukkal. Az meg hogy kocka valaki vagy nem. Nem nevezném kockának Őket, mivel ez a munkájuk. Ha Te egy kinyan-nyanott boltban ülsz reggeltől estig, akkor Te azt csinálod, mert az a munkád. Nekik viszont ez a munkájuk és ezt csinálják addig, amíg tudják, megy nekik és élvezik. A magyar scene halott, sőt inkább úgy mondanám, hogy soha sem volt magyar scene. Nem lehet összehasonlítani a külföldi eSports -al, mert teljesen más. Nem régiben néztem egy League of Legends döntőt, ahol az SK GAMING vs FNATIC játszott. Tudom, nem a CS -hez tartozik, de ajánlanám mindenkinek a figyelmébe, aki ismeri egy kicsit is a játékot. Link: http://www.youtube.com/watch?v=XdN67NuhMW4
Aki hülye haljon meg!
avatar #30
-IQ 2013. február 12. 862 hozzászólás 430.
Azért az látszik hogy itt sokan fullra nincsenek tisztában azzal hogy külföldön ahol TÉNYLEG profi szinten űzik az "esport"-ot hogy milyen életvitelben teszik azt. Magyar esportot hasonlítani hozzá azért nem érdemes mert kb olyan lenne mintha a trabit akarnám versenyeztetni egy bugatti-val. Ahogy minden sport az esport is akkor sikeres egy ember számára ha azt teljes bedobással teszi, aki azt mondja hogy emelett nem lehet élete az hazudik vagy csak képtelen kicsit kimászni a magyar posványból. pl egy SK-gaming játékos sokkal jobban él mint nálunk egy középvezető, akire te azt mondanád hogy de menő állása van, igen nekik kötelező a napi test edzés mert az ugyan úgy hozzá járul a felkészüléséhez mint pl az hogy leül megnézni egy hltv-t, hiszen a folyamatos figyeléshez, éberséghez kellő állóképesség is kell. Ahogy egy profi focistának nekik is be van osztva a napi rutin hogy mikor mit tegyenek, még az is sokszor hogy mit egyenek ahhoz hogy kiegyensúlyozott teljesítményre legyenek képesek hisz egy egy verseny hatalmas agyi terhelésnek teszi ki őket. Ezt csak az tudja elképzelni aki volt már lanon és megpróbált úgy le játszani 6-7 wart hogy tényleg fullra 100% osan odafigyel(kb lehetetlen). Kitérve a magánéletre, mint mondtam a napi rutin be van osztva nekik, ők ezzel keresik a kenyerüket és ahogy egy sportolónak, vagy egy dolgozó embernek nekik is vannak szabadidejük, teljes értékű párkapcsolatuk van/lehet hisz semmi nem gtolja meg benne őket, bulizni járnak el élik az életüket. Ne vérpistikéből indulj ki aki hétfő reggel 6 tól vasárnap este 11 ig fenntvan irc-n és 5on5 mixet hirdet.
Még mindig azt érzem hogy a magyar ember KÉPTELEN úgy gondolkodni hogy nem a magyar színvonalat nézi és nem a magyarokhoz viszonyít.

Arra kitérve meg hogy 3-5 évig tolja és aztán.. Lehet számodra hihetetlen, de kint közbe egyetemre is járnak mellette, magán tanulóként, vagy levelező szakon stb, mondtam... NE A MAGYAR SZFÉRÁBÓL INDULJ KI...
Nincs tökéletes ember csak tökéletes szándék
avatar #29
SIN 2013. február 12. 2161 hozzászólás 127.
Válasz Verebalkat #28. hozzászólására
Azért azt nem magyarázza meg nekem senki ,hogy ezt munka, iskola mellett lehet ilyen szinten csinálni. Ha meg tanulás, munka helyett fizetésért játszik ,akkor meg nem fogja sokra vinni az életben. Ebben a 3-5 évben nem fog milliókat keresni, hogy életük végéig elég legyen .(mondjuk nagyrészük már eleve gazdag, főleg ,hogy Vater tolja őket ezerrel) Utána mi lesz? iskola ,szakma és minden nélkül? (ez azokra vonatkozik ,akik előtte nem voltak tele pénzzel)

Azt csinálnak amit szeretnek? Meddig és milyen áron?

Jobban élnek? Mikor, ha egész nap a gép előtt lógnak?

Valahogy nem az irigység jut eszembe ,hanem a szánalom...


Valahogy nem az irigység jut eszembe ,hanem a szánalom...
Hányan is sportolnak, valós sportágban és olimpián úgy, hogy közben van doktorijuk/állásuk? Sokan! Főleg ha Mo-t veszem alapul.

Jó az nekik, h munka után/előtt irány gyakorolni és lóf* pénzt sem kapnak az eredményekért?
"Valahogy nem az irigység jut eszembe ,hanem a szánalom..."
avatar #28
Verebalkat 2013. február 10. 62 hozzászólás 3762.
Válasz bolvar #22. hozzászólására
Ember ha megfigyeled kopnak el itt is a nevek ahogy mindenki elkezdi építeni a karrierjét és a magánéletét.
A szöveged talán az irigység felé hajlik kicsit.Ők abból élnek meg amit szeretnek.Nem fogják örökké csinálni de szerintem jópáruk farzsebből megvásárolna téged , és még csak ez után kezd neki az életnek.Semmiről se maradt le egyikük se.
Azért azt nem magyarázza meg nekem senki ,hogy ezt munka, iskola mellett lehet ilyen szinten csinálni. Ha meg tanulás, munka helyett fizetésért játszik ,akkor meg nem fogja sokra vinni az életben. Ebben a 3-5 évben nem fog milliókat keresni, hogy életük végéig elég legyen .(mondjuk nagyrészük már eleve gazdag, főleg ,hogy Vater tolja őket ezerrel) Utána mi lesz? iskola ,szakma és minden nélkül? (ez azokra vonatkozik ,akik előtte nem voltak tele pénzzel)

Azt csinálnak amit szeretnek? Meddig és milyen áron?

Jobban élnek? Mikor, ha egész nap a gép előtt lógnak?

Valahogy nem az irigység jut eszembe ,hanem a szánalom...


Valahogy nem az irigység jut eszembe ,hanem a szánalom...
avatar #27
Stone0015 2013. február 10. 308 hozzászólás 1231.
Válasz HODOR #26. hozzászólására
biztos teljesen utálja, hogy a hobbijával keresi a kenyerét, én se szeretném.
és attól hogy a munka eszköze megváltozik, a munka ugyanaz marad. hogy te is értsd:
ha egy mérnök tervez autocad-ben, és a cége befektet egy proE-re, hogy inkább azzal tervezzen, még ugyanazt kell megcsinálja. legfeljebb kap egy jobb / rosszabb eszközt hozzá

21: +++
mivel jobb 8-10 órát egy irodában csücsülni adathalmokat bámulva a képernyőn?
:xD: Nezopont kerdese,de ezis igaz amit te mondassz :vigyor:
avatar #26
HODOR 2013. február 10. 775 hozzászólás 491.
Válasz Stone0015 #25. hozzászólására
:xD: Irigy nem vagyok,ugyan mire . . . ? es sok esport jatekos nemhiszem hogy azert jatszik mert annyira szeret jatszani,hanem a penzert,ahogy kijott a CSGO egybol becsicskultak,pedig ok kellett volna mondjak hogy 1.6 is maradjon "penz beszel kutya ugat".
biztos teljesen utálja, hogy a hobbijával keresi a kenyerét, én se szeretném.
és attól hogy a munka eszköze megváltozik, a munka ugyanaz marad. hogy te is értsd:
ha egy mérnök tervez autocad-ben, és a cége befektet egy proE-re, hogy inkább azzal tervezzen, még ugyanazt kell megcsinálja. legfeljebb kap egy jobb / rosszabb eszközt hozzá

21: +++
mivel jobb 8-10 órát egy irodában csücsülni adathalmokat bámulva a képernyőn?
avatar #25
Stone0015 2013. február 10. 308 hozzászólás 1231.
Válasz bolvar #22. hozzászólására
Ember ha megfigyeled kopnak el itt is a nevek ahogy mindenki elkezdi építeni a karrierjét és a magánéletét.
A szöveged talán az irigység felé hajlik kicsit.Ők abból élnek meg amit szeretnek.Nem fogják örökké csinálni de szerintem jópáruk farzsebből megvásárolna téged , és még csak ez után kezd neki az életnek.Semmiről se maradt le egyikük se.
:xD: Irigy nem vagyok,ugyan mire . . . ? es sok esport jatekos nemhiszem hogy azert jatszik mert annyira szeret jatszani,hanem a penzert,ahogy kijott a CSGO egybol becsicskultak,pedig ok kellett volna mondjak hogy 1.6 is maradjon "penz beszel kutya ugat".
avatar #24
Pene 2013. február 10. 7054 hozzászólás 10.
Válasz Day-Night_AbuSE #21. hozzászólására
"az hogy egész életét gép elött tölti" mert kocka annyira faszság. A "normális" munkák 80%ában is az van hogy napi 8 órát ülsz a seggeden az irodába, autóba, pénztárnál stb...este meg 6 óra tévézés és fészbúk.

igen ez a 99% átlagember, aki annyira okosan oktat ki bárkit aki letér a jól kitaposott szürke szociálisan elvárt útról, ami szerintem sokkal szánalmasabb bárminél
++++
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #23
lszr_ 2013. február 9. 1115 hozzászólás 317.
Válasz bolvar #22. hozzászólására
Ember ha megfigyeled kopnak el itt is a nevek ahogy mindenki elkezdi építeni a karrierjét és a magánéletét.
A szöveged talán az irigység felé hajlik kicsit.Ők abból élnek meg amit szeretnek.Nem fogják örökké csinálni de szerintem jópáruk farzsebből megvásárolna téged , és még csak ez után kezd neki az életnek.Semmiről se maradt le egyikük se.
őszintén szólva még jobban is élnek :DDDD és nem lehetnének a legjobbak, ha nem lenne stabil és jó életük
de amúgy meg a sportoló aki szintén az élete 80%-t tölti a sporttal arról soha nem esik szó :DDDD
Counter-Strike 1.6 - We won't forget
avatar #22
bolvar 2013. február 9. 1143 hozzászólás 310.
Válasz Stone0015 #19. hozzászólására
Aki az elete 80%-at a gep elott tolti az a vilagon a legnagyobb marha,tele van az elet jobbnal jobb dolgokkal,kar elpazarolni aval hogy a gep elott oregszik meg,amugyis meddig lehet a jatekbol megelni . . . ? ido utan ugyis rajon hogy az igazi elet az a pc-n kivul van.:kacsint:
Ember ha megfigyeled kopnak el itt is a nevek ahogy mindenki elkezdi építeni a karrierjét és a magánéletét.
A szöveged talán az irigység felé hajlik kicsit.Ők abból élnek meg amit szeretnek.Nem fogják örökké csinálni de szerintem jópáruk farzsebből megvásárolna téged , és még csak ez után kezd neki az életnek.Semmiről se maradt le egyikük se.
Inkább vagyok úr a pokolban mint szolga a mennyben
avatar #21
"az hogy egész életét gép elött tölti" mert kocka annyira faszság. A "normális" munkák 80%ában is az van hogy napi 8 órát ülsz a seggeden az irodába, autóba, pénztárnál stb...este meg 6 óra tévézés és fészbúk.

igen ez a 99% átlagember, aki annyira okosan oktat ki bárkit aki letér a jól kitaposott szürke szociálisan elvárt útról, ami szerintem sokkal szánalmasabb bárminél
avatar #20
VoDAFuN 2013. február 9. 335 hozzászólás 1147.
Válasz Arvisura #17. hozzászólására
A profi csapatok kapnak konditermet és kötelező nekik a testedzés. Ép testben ép lélek alapon, muszáj is edzeniük mert ha nincs rendes fizikai kondíció akkor nem tudnak jól játszani sem. :)
Ezt már említette kedves DNA kolléga is ,de hiába megy el edzeni ha egész élete stresszes. Gondolom én ,ha nem teljesít már olyan jól ott is kirugják. =))
A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
avatar #19
Stone0015 2013. február 9. 308 hozzászólás 1231.
Válasz Verebalkat #14. hozzászólására
"Azt hiszem, hogy itt több kategóriára lehet bontani. Aki pár órát játszik csak úgy valamivel az szerintem sem kocka, szeret játszani kikapcsolódást jelent neki emellett tanul, dolgozik stb...Viszont a cikk szerzője valószínű nem erre a kategóriára gondolt. Azért a hivatásos eSportoló és a könnyed kikapcsolódásként játszó játékos között jó pár szint van még."
Ezzel maximálisan egyetértek.

Semmi támadó nem volt abban ,amit írtam, csak kicsit viccesnek találom az egészet.
Én az egyetlen olyan magyar csapatról beszéltem(szándékosan nem nevezem meg), akik ebből élnek(fizetést kapnak).Több nemzetközi versenyen is jó helyezést értek el. Napi gyakorlás(ami a munkájuk) után még 7-8 órát játszanak mással. Nincs életük ,ahogy azt a ember hinné.
Szóval viccesnek találom azt, hogy aki a napjai 80%-kát azzal tölti ,hogy egy számítógépes játékban tökéletesítse tudását, azt ne kockának hívjuk. (nem csak a magyarok van szó)
Ahogy te is írtad : "azt csinálják amit szeretnek, ez a hivatásuk az életük"
Akinek ez az élete az kocka...szerintem ez evidens.

Aki az elete 80%-at a gep elott tolti az a vilagon a legnagyobb marha,tele van az elet jobbnal jobb dolgokkal,kar elpazarolni aval hogy a gep elott oregszik meg,amugyis meddig lehet a jatekbol megelni . . . ? ido utan ugyis rajon hogy az igazi elet az a pc-n kivul van.:kacsint:
avatar #18
Stone0015 2013. február 9. 308 hozzászólás 1231.
Válasz Arvisura #17. hozzászólására
A profi csapatok kapnak konditermet és kötelező nekik a testedzés. Ép testben ép lélek alapon, muszáj is edzeniük mert ha nincs rendes fizikai kondíció akkor nem tudnak jól játszani sem. :)
Ha mar a jatekhoz is testedzes kell nekik,akkor ketkezu munkahoz mit csinalnanak,steroid,protein ?:xD::xD::xD:

avatar #17
Arvisura 2013. február 9. 97 hozzászólás 2911.
Válasz VoDAFuN #16. hozzászólására
Lényegtelen minek nevezzük (kocka - profi gamer) akkorse meséljétek be nekem ,hogy nem káros a szervezetre. 8-10 órákat ül gép előtt gerincét meg szemét is megviseli elég erőteljesen. Profi gamelésnek annyi előnye van a kockával szembe ,hogy némi bevételhez jut. De attól még 30évesen szemüveg kell meg kosmodisk :DD
A profi csapatok kapnak konditermet és kötelező nekik a testedzés. Ép testben ép lélek alapon, muszáj is edzeniük mert ha nincs rendes fizikai kondíció akkor nem tudnak jól játszani sem. :)
Ébred már az oroszlán!
avatar #16
VoDAFuN 2013. február 9. 335 hozzászólás 1147.
Lényegtelen minek nevezzük (kocka - profi gamer) akkorse meséljétek be nekem ,hogy nem káros a szervezetre. 8-10 órákat ül gép előtt gerincét meg szemét is megviseli elég erőteljesen. Profi gamelésnek annyi előnye van a kockával szembe ,hogy némi bevételhez jut. De attól még 30évesen szemüveg kell meg kosmodisk :DD
A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
avatar #15
Válasz Verebalkat #14. hozzászólására
"Azt hiszem, hogy itt több kategóriára lehet bontani. Aki pár órát játszik csak úgy valamivel az szerintem sem kocka, szeret játszani kikapcsolódást jelent neki emellett tanul, dolgozik stb...Viszont a cikk szerzője valószínű nem erre a kategóriára gondolt. Azért a hivatásos eSportoló és a könnyed kikapcsolódásként játszó játékos között jó pár szint van még."
Ezzel maximálisan egyetértek.

Semmi támadó nem volt abban ,amit írtam, csak kicsit viccesnek találom az egészet.
Én az egyetlen olyan magyar csapatról beszéltem(szándékosan nem nevezem meg), akik ebből élnek(fizetést kapnak).Több nemzetközi versenyen is jó helyezést értek el. Napi gyakorlás(ami a munkájuk) után még 7-8 órát játszanak mással. Nincs életük ,ahogy azt a ember hinné.
Szóval viccesnek találom azt, hogy aki a napjai 80%-kát azzal tölti ,hogy egy számítógépes játékban tökéletesítse tudását, azt ne kockának hívjuk. (nem csak a magyarok van szó)
Ahogy te is írtad : "azt csinálják amit szeretnek, ez a hivatásuk az életük"
Akinek ez az élete az kocka...szerintem ez evidens.

engem érdekel melyik csapatról (egyáltalán melyik game) van szó, nem tudtam hogy van olyan magyar csapat aki 100% tényleg ebből él meg. Ha nem akarod ide kiírni akkor küld már el privátban a nevüket, plussz esetleg a fizetésüket ha van róla infód. thx
avatar #14
Verebalkat 2013. február 5. 62 hozzászólás 3762.
Válasz Gabu #10. hozzászólására
Azt hiszem, hogy itt több kategóriára lehet bontani. Aki pár órát játszik csak úgy valamivel az szerintem sem kocka, szeret játszani kikapcsolódást jelent neki emellett tanul, dolgozik stb...Viszont a cikk szerzője valószínű nem erre a kategóriára gondolt. Azért a hivatásos eSportoló és a könnyed kikapcsolódásként játszó játékos között jó pár szint van még.

Én személyesen láttam a külföldi sztárokat és mondhatom, hogy teljesen rendben vannak. Legalábbis külsőre, kisugárzásra ez jött le.

Mellesleg, nem értem a támadó hangnemet felőled. Miért is akarnánk magunkat meggyőzni? Az egész cikk annak ellenére hogy egyetértek vele , egy fordítás ez a szerző véleménye. Fogalma sincs a magyar viszonyokról, vagy hogy a magyar játékosok hogy viselkednek. Sőt azt is gondolom, hogy egy magyar nincsen azon a szinten, mint ők eSportban így nem hasonlítanám a magyarokat a külföldi sztárokhoz.

Véleményem szerint, a külföldi nagyok mondjuk SK ; Fnatic azt csinálják amit szeretnek, ez a hivatásuk az életük, biztos vagyok benne hogy mellette a többi területen is megállják a helyüket. Másképp nem lehetnének a toppon.
"Azt hiszem, hogy itt több kategóriára lehet bontani. Aki pár órát játszik csak úgy valamivel az szerintem sem kocka, szeret játszani kikapcsolódást jelent neki emellett tanul, dolgozik stb...Viszont a cikk szerzője valószínű nem erre a kategóriára gondolt. Azért a hivatásos eSportoló és a könnyed kikapcsolódásként játszó játékos között jó pár szint van még."
Ezzel maximálisan egyetértek.

Semmi támadó nem volt abban ,amit írtam, csak kicsit viccesnek találom az egészet.
Én az egyetlen olyan magyar csapatról beszéltem(szándékosan nem nevezem meg), akik ebből élnek(fizetést kapnak).Több nemzetközi versenyen is jó helyezést értek el. Napi gyakorlás(ami a munkájuk) után még 7-8 órát játszanak mással. Nincs életük ,ahogy azt a ember hinné.
Szóval viccesnek találom azt, hogy aki a napjai 80%-kát azzal tölti ,hogy egy számítógépes játékban tökéletesítse tudását, azt ne kockának hívjuk. (nem csak a magyarok van szó)
Ahogy te is írtad : "azt csinálják amit szeretnek, ez a hivatásuk az életük"
Akinek ez az élete az kocka...szerintem ez evidens.